Werkwijze / stappenplan

Binnen elke fase van een (mogelijk) bezoek aan massagepraktijk Romano Sandee word er een vaste werkwijze gehanteerd. Dit geeft duidelijkheid over de verwachtingen die je van beide kanten kunt hebben.

Inhoudsopgave pagina:

Contact opnemen

Het is mogelijk dat je graag contact wil opnemen. Echter zie ik vaak dat het contactformulier als zoekmachine gebruikt word. Dat is het niet. Wil je iets opzoeken in de website, dan kun je de zoekbalk gebruiken. Het word gewaardeerd hier menselijk in te zijn, zoals je ook een normale e-mail zou sturen.

 1. Voordat je contact opneemt, bekijk eerst de veelgestelde vragen op de contactpagina.
 2. Staat je vraag hier bij en neem je contact op, word deze niet beantwoord.
 3. Staat je vraag er nog niet bij, stel je vraag specifiek. Wanneer je vraagt om bv. "Meer informatie over de workshop leer masseren" kan ik je vraag niet beantwoorden. Meer informatie staat al op de website. Geef dus duidelijk aan welke informatei je wil hebben.
 4. Het contactformulier kan niet gebruikt worden voor het maken van een afspraak.
 5. Indien het een andere vraag betreft, word er naar gestreeft deze binnen 10 werkdagen te beantwoorden. Het kan gebeuren dat ik dit vergeet: stuur mij gerust een reminder.

Een afspraak maken voor een massage(workshop)

Het is goed te weten dat een massageworkshop altijd één op één plaatsvind in een privésetting. Hier zijn ook géén vastgestelde data van, dus gaat enkel en alleen op afspraak. De massagepraktijk is voor mij een nevenactiviteit. Mijn hoofdzakelijke werk is in de wijkverpleging, waardoor ik wisselende werktijden en beschikbaarheid heb. Daarnaast hou ik rekening met mijn eigen belasting bij het plannen van afspraken.

 1. Wil je een afspraak maken voor een massageworkshop? Vul dan het formulier reserveerverzoek in.
 2. De meeste kans tot het slagen van een afspraak is bij diverse mogelijkheden; die mag 7 dagen in de week zijn voor de morgen, middag of avond. Ik kan met mijn werkrooster maximaal 4 weken in het voren kijken.
 3. Je hebt 5 mogelijke invulvelden voor het maken van een afspraakverzoek.
 4. Indien hieruit een match voortkomt, doe ik een afspraakvoorstel op basis van jouw voorkeuren of dicht passend bij je voorkeuren. In een uiterst geval word je afspraakverzoek niet gehonoreerd.
 5. Ik vraag je bij het doen van de afspraakvoorstel deze te bevestigen: zo is van beide kanten duidelijk wat we met elkaar hebben afgesproken.
 6. Eenmaal bevestigd, staat de afspraak ook.

Werkwijze tijdens een massage

De meeste massages die ik geef zijn klachtgerichte massages. Ook bij ontspannende massages word een deel hiervan gehanteerd, behalve dat er geen behandeling plaatsvind.

 1. Bij binnenkomst bespreek ik de aanleiding van je komst. Ik bekijk je intakeformulier en evt. voortgangsformulier (zie persoonlijk dossier). 
  1. Indien er nog geen intakeformulier is, word deze ingevuld ter plaatse. Het is van cruciaal belang dat ik onder veilige omstandigheden, rekening houdende met mogelijke contra-indicaties, de massage kan geven. 
 2. We stemmen met elkaar af wat we voor tijdens de behandeling gaan doen in de tijdseenheid die je hebt gereserveerd. Tevens word de behandelwijze besproken. Ik vind het belangrijk dat je hiermee instemt.
 3. Palpatie: ik voel de afgesproken plek op de aanwezigheid of afwezigheid van spierspanning. 
 4. Aan de hand van de de locaties van spierspanning start ik waar de spanning het hoogst is. Dit hoeft niet persé de locatie te zijn waar je de klachten ervaart.
 5. Ik sluit de massagebehandeling af met zachtere massage, wat meer gericht op ontspanning.
 6. Na afloop vul ik een voortgangsformulier in welke weer met je mee naar huis gaat.
 7. Een volgende keer neem je het voortgangsformulier en je intakeformulier opnieuw mee.

Persoonlijk dossier

Ik vind het zelf uiterst belangrijk dat ik gezond en veilig werk kan verrichten. Ik werk met een lichaam en daar heb je er maar 1 van. Het is dan ook van belang dat de veiligheidsrisico's tot het minimum beperkt blijven. Daarom is het persoonlijk dossier van belang. Ik wil dit document niet zelf in bezit hebben van je, daarom is het een papieren versie die je zelf tijdens je bezoek meeneemt naar de massagepraktijk én weer mee naar huis neemt na afloop van de massage. Wanneer je besluit dat je de massage maar eenmalig hebt, kun je het vernietigen. Indien bij een volgend bezoek geen intakeformulier aanwezig is, zal dit opnieuw ingevuld worden.

 1. Download voor je bezoek aan alvast het intakeformulier
 2. Print dit document
 3. Vul het thuis in
 4. Neem dit document mee bij je massage afspraak. Het is niet nodig bij een massageworkshop.
 5. Je krijgt van Romano Sandee na afloop een voortgangsformulier erbij: zo kun je zelf ook in de gaten houden hoe de voortgang is.

De voortgangsdocument staan de spieren in het latijn op. Je kan thuis via deze website bijvoorbeeld de spieren opzoeken.

Handige links

Tenslotte nog wat links naar binnen de website voor zaken die vaak worden gevraagd: