Toegankelijkheid

Ook bij een beperking is het op zijn tijd misschien prettig om een massage of massagebehandeling te hebben. Op deze webpagina vertel ik meer over de toegankelijkheid en mogelijkheden binnen massagepraktijk Romano Sandee. Het is goed te weten dat de massagepraktijk maar beperkt geopend is (parttime). 

Toegankelijkheid praktijkruimte

Massagepraktijk Romano Sandee heeft een massagepraktijk aan huis. Op hier te kunnen komen moet een steile trap op gelopen worden van 14 treden. Bij de voordeur is een drempel, in de woning zelf zijn de drempels er uit gehaald.

Rolstoeltoegankelijkheid

Hoe graag ik het ook in een eigen praktijk zou willen aanbieden: de massagepraktijk is niet rolstoeltoegankelijk. Het is dan ook niet mogelijk een massage in Muntendam af te nemen. 

Wat wel een optie is, is dat ik naar jou toe kom. In dat geval stem ik van tevoren graag dingen af om een goede, maar ook zeker veilige massage te kunenn geven. Door mijn werkzaamheden in de zorg kan ik met tilliften werken bij je thuis of in de instelling. In de afstemming van tevoren is het belangrijk dat we afspraken maken over:

  • De (on)mogeijkheden ten aanzien van het liggen op een massagetafel of desnoods een hoog-laagbed.
  • Indien liggen geen optie is, mogelijkheden ten aanzien van een zittende houding, al dan niet in de eigen rolstoel.
  • De gewenste massage en/of massagedoelstelling.
  • Afstemming praktische zaken, zoals locatie, tariefstelling, benodigdheden vanuit jouw en mijn kant.

Doof- en slechthorendheid

Ik beschik niet over de kennis van gebarentaal. Wel kunnen we met schijven en zoveel mogelijk van tevoren afstemmen (bv. per e-mail) de afspraak zo goed mogelijk laten te verlopen. Dit om te voorkomen dat ik informatie van je nog nodig zou hebben terwijl wij geen oogcontact hebben met elkaar.

Visuele beperking

Het is via de website zo dat je alle teksten kunt laten voorlezen. Voor de intake kunnen we het ook mondeling doornemen. Ik kan je mondelinge instructies geven om je te begeleiden naar de juiste plek of simpelweg aan de hand meenemen. Vind je het prettiger om in je eigen omgeving een massage te ontvangen, dan kan dit ook. Dan bellen we van tevoren om de (on)mogelijkheden te bespreken.

Prikkelgevoeligheid

Ik heb zelf ook last van prikkelgevoeligheid. Om die reden heb ik in mijn massageruimte ook verschillende maatregelen genomen om de prikkels te reduceren. Wanneer je komt voor een massage, geeft het sowieso al prikkels door de massage an zich. Je kunt altijd aangeven of de druk hoger of lager mag van de massage, daar probeer ik zo goed als mogelijk rekenschap mee te houden. Prikkels die je kunt verwachten tijdens je bezoek zijn:

  • Aanraking (druk)
  • Warmte (verwarmen van de ruimte, maar ook de warmte door wrijving en mijn lichaamswarmte)
  • Licht (natuurlijk licht van overdag. Als het buiten donker is, verlichting van een lamp die dimbaar is, geef je voorkeuren aan)
  • Geluiden (gesprek met elkaar, maar ook huisgeluiden of het lopen langs de tafel. Ik speel geen muziek af in de ruimte)
  • Spanning (als je bv. nog niet eerder bij mij bent geweest of überhaupt nog niet eerder een massage hebt gehad)
  • Geuren (de olie is optioneel met een geur, maar als ik weet dat je komt met autisme, probeer ik ook geen geuren toe te voegen via bv. een aromaverspreider).

Wanneer je het prettiger vind om in je eigen omgeving een massage te ontvangen, dan is dit bespreekbaar. Het is sowieso goed om van te voren even contact te hebben zodat ik zoveel mogelijk aansluiting kan vinden op jouw prikkel(on)gevoeligheid.

Financiële toegankelijkheid

Eerlijk is eerlijk: een massage of een dienst die je 1 op 1 ontvangt, is niet voordelig. De reguliere tarieven vind je hier en zijn afhankelijk van jouw keuzes. Mijn massages worden niet vergoed door een zorgverzekeraar of WMO. Tevens is voor een massage geen belastingaftrek mogelijk, ook niet op voorschrift van een arts. Dit is wel mogelijk via de fysiotherapeut. 

Indien je aantoonbaar een inkomen hebt lager dan het wettelijk minimumloon en geen kostwinner ernaast hebt waardoor er wel een financiële draagkracht is, is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een lager tarief. Dit is echter enkel en alleen mogelijk op diensten waarbij er geen sprake is van kennisoverdracht (zoals bij bv. een workshop). Ook de reiskostenvergoedingen zijn uitgesloten van de kortingsregeling. Je komt dan in aanmerking voor 40% korting op basis van het reguliere tarief. Wel word er verwacht dat je dan je eigen textiel meeneemt (bv. een hoeslaken en een handdoek) en word het aantal behandelingen beperkt tot 6 keer per jaar met deze korting. Verder zijn kortingsregelingen niet te combineren met elkaar en kun je, als je gebruik wil maken van deze kortingsregeling, geen gebruik maken van een cadeaubon van derden (omdat hier ook nog provisie over word betaalt).