Massagepraktijk Romano Sandee opent weer in 2020

Meeden, 24 september 2019 - Massagepraktijk Romano Sandee gaat weer open. Dit heeft voor een heel groot deel er mee te maken dat er is besloten om Stichting Massage Community in de huidige vorm stop te gaan zetten. In het laatste kwartaal van 2019 zullen daar nog enkele massage avonden gehouden worden en de financiële jaarrekening op orde worden gebracht. Vanaf het eerst kwartaal van 2020 gaat de massagepraktijk dan weer open, alleen dan wel op een aangepaste wijze.

Geen praktijk meer aan huis

In februari 2019 had ik nog een massagepraktijk aan huis. Echter ben ik zelf inmiddels gaan samen wonen en zijn we naar een andere gemeente verhuisd, waarbij er momenteel geen plek is voor een praktijk aan huis. Voor 2020 moest er daarom een andere oplossing komen, waarvoor er is gekozen om de massages en massage workshops bij mensen thuis te gaan geven in hun eigen vertrouwelijke omgeving. Daarvoor zijn inmiddels de tarieven ook aangepast.

Reserveren gaat een beetje veranderen

Het online reserveren gaat dan ook een beetje veranderen. Het online reserveersysteem word in de loop van kwartaal 4 weer online gebracht. Hierbij maak je niet direct een afspraak, maar maak je een afspraakverzoek. Deze zal ik nu eerst weer moeten gaan bekijken op basis van de locatie en verwachte reistijden tussen cliënten in. Daardoor kunnen tijden wat verschuiven dan je mogelijk in de eerste plaats had bedacht. Er komen gezien mijn opleiding en werk géén vaste dagen in het reserveersysteem, maar de dagen zullen gepland worden op basis van het roorster wat ik al heb.

Massage bij je thuis

De massages of massageworkshops gaan dus bij je thuis plaatsvinden, maar kunnen bijvoorbeeld ook plaatsvinden op het werk of als je op vakantie bent je je bungalow o.i.d.. Echter zal de ruimte toch wel aan een aantal minimale eisen moeten voldoen:

  • Bij een stoelmassage thuis, beschikbare ruimte: 6 m2
  • Bij een tafelmassage thuis, beschikbare ruimte: 10 m2
  • Een prettige temperatuur voor jezelf om in te liggen. Ik raad aan dit rond 22 graden Celcius te voldoen, maar optioneel kan ik ook een elektrische deken meenemen voor op de massagetafel waardoor een temperatuur van 19 á 20 graden afdoende is: een stroompunt is dan wel handig.

Cliëntendossiers gaan nog veranderen

Tot nu toe werd altijd in Excel gewerkt. Bij ambulant werken is dit eigenlijk niet handig noch praktisch. Bovendien in het kader van de privacywetgeving vraagt het meer maatregelen. In kwartaal 4 ga ik dit nader onderzoeken en een keuze maken in hoe dit het beste vormgegeven kan worden.

© 2021 Romano Sandee