Vanaf 1 september word je beloond

In de afgelopen negen jaar hield massagepraktijk Romano Sandee een bedrijfsconcept aan waarbij er voor extra's een bijbetaling kon plaatsvinden. De insteek was een no-nonsense massagepraktijk waarbij je voor wat extra's een bijbetaling kon gaan doen, zoals het bijboeken van de handdoekenservice. In de afgelopen jaren heb ik regelmatig nagedacht om het anders te gaan doen waarbij zeker in het laatste jaar al enige aanpassingen zijn geweest. Vanaf 1 september worden daarom meer aanpassingen gedaan waardoor het gehele concept word aangepast.

 

Belonen in plaats van beboeten

Om iets extra's, zoals de handdoekenservice bij te boeken, werd tot 1 september altijd een extra bedrag in rekening gebracht. Dit voelde voor veel klanten, maar ook zeker de laatste tijd voor mijzelf steeds vaker alsof ik een boete gaf op een service vanuit de massagepraktijk. Ik voel daarentegen er ook steeds meer voor om een beloning te geven voor de gewenste keuzes in plaats een toeslag te rekenen voor de extra service. Zeker met de komst van het betaald parkeren, welke de gemeente Groningen per 1 september in gaat voeren in de wijk van massagepraktijk Romano Sandee, geeft de gelegenheid om dit als invoerdatum te gebruiken om het concept weer wat aan te passen. Dit heeft dan ook ertoe geleid dat het prijsbeleid per 1 september word aangepast, waardoor het helaas voor de tweede maal binnen één jaar is aangepast.

Duidelijkheid blijft essentieel in de communicatie

Ik vind het ontzettend belangrijk om duidelijkheid te scheppen in wat je kunt verwachten binnen een dienst en hoe het proces verloopt. Daarom zal ik ook daar waar het kan, zo duidelijk mogelijk blijven communiceren. De huisregels, algemene voorwaarden en annuleerbeleid zijn zo helder mogelijk opgesteld zonder ingewikkelde punten. Ook heb ik zo helder mogelijk weergeven hoe de tarieven en tijdseenheden zijn opgebouwd door dit te benoemen op de tarievenpagina. Zo weet je precies wat je kunt verwachten van de geboekte massage(workshop). Op het moment dat je een dienst online hebt gereserveerd, ontvang je altijd een e-mail vanuit het reserveersysteem waarin je nogmaals kunt lezen wat de huisregels zijn, wat je gereserveerd hebt en andere relevante informatie zoals de bereikbaarheid van de praktijk. Heb je de e-mail niet ontvangen? Kijk dan ook altijd even in je SPAM-filter van je mailprovider.

Concreet: wat veranderd er per 1 september 2017?

De concrete veranderingen vanaf 1 september 2017 zijn als volgt:

 • Je word meer beloond in plaats van beboet bij de diensten, dit kun je merken doordat:
  • Je betaalt geen toeslag op een andere wijze van reserveren dan online reserveren, maar een korting wanneer je online reserveert (was al doorgevoerd).
  • Je ontvangt een korting wanneer je zelf handdoeken meeneemt in plaats van dat je moet bijbetalen wanneer je handdoeken van de massagepraktijk gebruikt.
  • Kom je op de fiets, op daluren (op werkdagen m.u.v. donderdag na 18.00 uur) of betaal je zelf je parkeerkosten dan ontvang je een korting op de massage.
 • Geef je vanaf 1 september 2017 voorafgaande de massage (hier komt een veld voor bij het reserveersysteem) je kenteken op voor je auto, dan betaalt massagepraktijk Romano Sandee de parkeerkosten vanaf een kwartier voorafgaand de afspraak tot een kwartier na afloop van de afspraak. Romano Sandee zal je auto aanmelden bij de gemeente waardoor je comfortabel gebruik kunt maken van de diensten.
 • Het standaardtarief (de basis eigenlijk) is verhoogt op alle diensten. Echter wanneer je gewend bent om een therapeutische massage te nemen op woensdagavond 19.00 uur (daluur) en je eigen handdoeken mee te nemen na een online reservering, zul je hier weinig van merken. Tot 1 september is het tarief hierop € 44,-, vanaf 1 september: € 44,-. 
 • De toeslag op massages buiten de openingstijden komt te vervallen voor trouwe klanten. Een trouwe klant word omschreven als iemand die een bezoekgeschiedenis heeft van tenminste drie behandelingen/massages waarbij de laatste afspraak korter dan zes maanden geleden was.
 • Vanaf 1 september komen er diverse massages uit het reserveersysteem en de website te vervallen. De massages zijn dan te weinig gegeven, vragen veel voorbereiding of merk ik aan mijzelf dat de massagetechniek mij minder goed aanspreekt. Wanneer iemand hier toch behoefte toe voelt, kan de techniek altijd nog gegeven worden. Het gaat om de volgende massages die uit het reserveersysteem en als pagina op de website verwijderd worden:
  • Hot Chocolate Massage
  • Kruidenstempelmassage
  • Anti-kater massage
  • IJsbollen gezichtsmassage
  • Kindermassage

Verder gaat massagepraktijk Romano Sandee vanaf september verder kijken naar verduurzaamheidsmaatregelen in de praktijk om zo min mogelijk gas te verbruiken. De maatregelen die al genomen waren zoals het gebruik van een elektrische deken en een lagere omgevingstemperatuur zullen blijven. Wanneer je toch een hogere omgevingstemperatuur wilt en dit bijboekt, word hier toch een toeslag voor gerekend. Voor het gebruik van een warme deken daarentegen niet. Op deze manier kunnen we samen een bijdrage leveren aan de reductie van de Groninger gaswinning en de daaruit voortvloeiende problemen in dit gebied.

Verder zal vanaf 1 september het bij therapeutische massages een vereiste worden om tenminste 60 minuten (bruto)tijd te reserveren voor een massage. Juist omdat bij de eerste massage veel informatie gerapporteerd word, word hier een deel van de massagetijd voor gebruikt en een deel van de eigen tijd. Bij massages korter dan 60 minuten lukt het niet om beiden goed vast te leggen. Door deze maatregel vervalt wederom de "boete" op de eerste afspraak en is het verwerkt in de massagetijd.

Bekijk de tarievenlijst die geldig is vanaf 1 september hier.