Tweurtocht! Ouderwetse speurtocht in een nieuw jasje

Op zaterdag 29 september a.s. is het zover: dan vindt de Tweurtocht 3.0 plaats in Groningen. De Tweurtocht – een samenvoeging van de woorden Twitter en Speurtocht – is verdeeld over acht locaties in het centrum van Groningen, waarbij de deelnemers aan de hand van hints op Twitter deze locaties opzoeken.

 

Om 12.00 uur zal de eerste tweet (bericht op Twitter) worden verstuurd, welke een hint geeft over één van de locaties. Elke tien minuten wordt een nieuwe hint gepubliceerd. De hints zijn te volgen via het Twitteraccount www.twitter.com/tweurtocht2012.

 

Wanneer je als deelnemer een locatie hebt gevonden, tref je daar een QR-code aan, een tweedimensionale barcode die te scannen is met een Smartphone. Door deze QR-code te scannen, krijg je een afbeelding te zien. Alle gevonden afbeeldingen tezamen vormen een rebus die op de vijfde en laatste locatie moet worden opgelost. Degene die het snelst de route aflegt en de rebus oplost is de winnaar van de Tweurtocht.

 

Elke zes minuten wordt een hint verstuurd vanaf het Twitteraccount @Tweurtocht2012. De acht locaties worden gemerkt met een zogeheten Twitter hashtag, de tags zijn #loc1, #loc2, #loc3, #loc4 etc. Voor de eerste locatie, #loc1 zijn extra hints beschikbaar.

Prijzen

1e prijs: een volledig verzorgd diner voor twee personen, inclusief drankjes, bij ’t Feithhuis in Groningen. 
2e prijs: twee vrijkaarten voor bioscoop Pathé, te besteden bij elk Pathé filiaal in Nederland.
3e prijs: een massage van één uur bij massagepraktijk Romano Sandee in Groningen.


Nieuw in deze derde editie is dat de Tweurtocht nu ook virtueel te doen is. Op de website www.tweurtocht.nl kan je invullen wat de locaties volgens jou zijn. Onder de goede inzenders wordt een setje van twee Pathé bioscoopkaarten verloot.  

Voor het goede doel

Deelnemen aan de Tweurtocht 3.0 is niet alleen leuk, maar je steunt ook nog eens een goed doel. Deelname aan de Tweurtocht kost slechts drie euro en de opbrengsten komen ten goede aan de Stichting Spieren voor Spieren. Je steunt deze stichting dus door met je eigen spieren de route af te lopen. Ook de opbrengsten van de virtuele speurtocht zijn voor het goede doel.