Wereldrecord massage geannuleerd

Groningen, 19 november 2011 – De wereldrecordpoging massage die van 25 november tot en met 27 november zou plaatsvinden op de Vismarkt in Groningen, gaat niet door. Dat meldt masseur Romano Sandee.


“Het is niet gelukt om de planning gedurende de nachtelijke uren vol te krijgen. De nacht van zaterdag op zondag was nog wel te doen, maar de planning van de nacht van vrijdag op zaterdag vertoonde te veel gaten,” vertelt initiatiefnemer Sandee. “Dan moet er een keuze gemaakt worden: of een groot risico lopen dat de recordpoging mislukt, of het zekere voor het onzekere nemen en de recordpoging op een ander tijdstip laten plaatsvinden. Ik kies voor het laatste,” vervolgt Sandee.

 

De afgelopen weken is veel aandacht voor de wereldrecordpoging geweest in diverse nationale en regionale media. Desondanks waren er niet voldoende mensen bereid om een massage te krijgen voor het goede doel: fibromyalgie. Fibromyalgie is een vorm van reuma waarbij de wekedelen van het lichaam, met name de spieren en aanhechtingen aangedaan worden.

 

Deelnemers moesten zich van te voren opgeven zodat kon worden ingeschat of de recordpoging door kon gaan. Wanneer het nieuwe wereldrecordpoging alsnog ondernomen zal worden, is op dit moment onbekend.