Uniek in Nederland: Stoelmassage op Zuid-Amerikaanse klanken

Gemasseerd worden op klanken van Zuid-Amerikaanse muziek, dat is Danza massage. Door een combinatie van muziek en massage worden snelle en rustige grepen van elkaar afgewisseld. Sinds kort kan van deze massagevorm genoten worden bij massagepraktijk Romano Sandee in Groningen. Romano Sandee is één van de dertig masseurs in Nederland die deze massage geeft.
Normaal ligt de cliënt bij Danza massage op een massagetafel. Maar aangezien Sandee’s specialisatie stoelmassage is, ontwikkelde hij bovendien een variant voor de massagestoel. Sandee: “De Danza massage is een erg ontspannende massage voor mensen die van muziek houden. Ik vind het zonde om deze nieuwe vorm van massage niet toe te passen op de massagestoel.”
Wel moest er het een en ander veranderd worden aan de massage. Omdat bij stoelmassage over de kleding heen gemasseerd wordt, werden strijkingen over het lichaam uit de massage gehaald en vervangen door lichtere strijkingen of kortdurende drukken. ,,Door de aanpassingen is het overal toepasbaar en kunnen er naast de reguliere stoelmassages bij bedrijven nu ook Danza stoelmassages worden gegeven", licht Sandee toe.
 
De Danza stoelmassage is uniek in Nederland en wordt alleen gegeven door Massagepraktijk Romano Sandee. Een Danza stoelmassage boeken is mogelijk vanaf vrijdag 27 augustus.