Romano Sandee vestigt wereldrecord stoelmassage

De Groninger masseur Romano Sandee heeft het wereldrecord stoelmassage gevestigd. Hij startte zijn recordpoging op 4 juni om 12.00 uur ’s middags en masseerde 24 uur achtereen.

Tijdens de recordpoging zijn 141 mensen langs geweest voor een stoelmassage.
“Er zijn mensen geweest uit verschillende landen”, vertelt Romano. “Ik heb onder anderen ook toeristen uit Rusland, Kroatië en Australië een stoelmassage gegeven.” 
De duur van de massages varieerde van 5 minuten op de momenten dat het druk was tot een heel uur op de momenten dat het rustig was. Op sommige tijden was het moeilijk om mensen op de massagestoel te krijgen. Romano: “Vooral rond zes uur ’s ochtends was het erg rustig. Dit was van te voren al wel een beetje bekend, maar ik hoopte dat er nog wel wat mensen die net de stad uit komen, langs zouden komen voor een stoelmassage.”

Het record is officieel erkend door het World Record Academy. Sandee ondernam de recordpoging omdat mensen naar zijn mening in hun drukke leven wel wat ontspanning kunnen gebruiken. Op deze manier konden ze kennismaken met stoelmassage.
 
 

© 2022 Romano Sandee