Eerste speurtocht via Twitter gehouden

Al twitterend op zoek naar een fysiek persoon, dat was de bedoeling van de eerste Tweurtocht die vanmiddag werd gehouden.  

Het idee kwam van gewichtsconsulent Romano Sandee, die zich in een café in Assen had verstopt. Hij wil op allerlei manieren mensen meer aan het bewegen krijgen. 


Vanaf 12.00 uur verspreidde hij via het Twitter-account Tweurtocht hints over zijn tijdelijke verblijfplaats. De aanwijzingen bestonden uit teksten, foto's of grafisch bewerkte afbeeldingen. 

Ontdekt 
De eerste tweet gaf informatie over het gebied waar Sandee zich bevond. Elk half uur gaf hij een update. De plaats waar hij zich bevond had al 200 jaar stadsrechten en er stond een gebouw uit 1698, liet hij in verschillende tweets weten. Ook konden followers hem op een bepaald moment zien via een webcam. 

Met wat googlen en algemene kennis lukte het Meriëm Meftah uit Assen om Sandee als eerst te vinden. Ze won twee cadeaubonnen voor een dagje ontspannen in een kuuroord. 

Hoeveel mensen in totaal actief bezig waren met de speurtocht is nog niet bekend. 

Twitter is een microblog waar mensen in 140 tekens vertellen waar ze mee bezig zijn of wat ze op dat moment bezighoudt. Twitter is zowel via de pc als via de mobiele telefoon te bereiken. 

 

Bron: NOS 

© 2021 Romano Sandee