Hoge bloeddruk en massage

Hoge bloeddruk en massage

Wie zich inleest bij verschillende massagepraktijken, zal regelmatig lezen dat een hoge bloeddruk een absolute contra-indicatie is. Wat dan ook betekent dat een bepaalde massagetechniek onder geen voorwaarden gegeven kan worden. Maar hoe zit dat nu precies? In dit artikel met achtergrondinformatie ga ik in op de anatomie, fysiologie en pathologie van een hoge bloeddruk (hypertensie) in relatie tot een massage.

Corona vaccinatie en massage

Corona vaccinatie en massage

Nu met COVID-19, ofwel corona, staat eigenlijk het hele leven op zijn kop. Inmiddels is dat al wel een jaar het geval. Sinds januari is het daarbij ook nog eens mogelijk om -als u in de juiste doelgroepen valt- het corona vaccin te nemen. Dit is een vrije keuze. Er zijn vaccins van verschillende merken op de markt op dit moment, zoals Biotech/Phizer, Moderna en AstraZenica. Daarnaast komt Janssen ook nog op de markt voor de Europese Unie (EU). Voor alle vaccins is er een voorlopige goedkeuring gegeven op basis van de noodverorderingen die in de EU zijn vanwege het corona virus. Maar hoe zit het nu met de combinatie van de vaccinatie en massage? Als verpleegkundige in opleiding heb ik verschillende ervaringen en kennis opgedaan over corona. Vandaar dat ik graag hier een achtergrondartikel over schrijf in het kader van  de vaccinaties en de invloed op massage.

De beste etherische olie bij jouw klachten

De beste etherische olie bij jouw klachten

Hoe weet je nu welke etherische olie het beste past bij jouw klachten? En wat zijn dan eventuele contra-indicaties voor het gebruik van de etherische olie of de dosering? Via de tools in dit artikel kunt u helemaal gratis en voor niets informeren. Optioneel kan ik de etherische oliën tevens voor u bestellen bij Volatile. Neemt u daarvoor contact met mij op voor een vrijblijvende offerte.

Je kunt niet ruiken

je kunt niet ruiken

Ja, je leest het goed. Je bent eigenlijk niet in staat om te ruiken. Eigenlijk is geen enkel mens daartoe in staat. Ik nam nog eens de proef op de som tijdens een experiment, waarbij de deelnemers niet wisten dat ze aan het experiment deelnamen bij de introductie van geur X . De aanname werd nogmaals bevestigd: mensen kunnen niet ruiken. In dit achtergrondartikel licht ik dit toe.

Hoe verzorg ik een droge huid?

droge huid verzorgen

Ga ik je iets nieuws vertellen in dit artikel? Waarschijnlijk niet… Maar toch vind ik het belangrijk om ook eens een achtergrondartikel te wijden aan de verzorging van een droge huid, iets wat bij veel mensen voorkomt. Nu het frisser in Nederland geworden is, komt het ook meer voor dan bijvoorbeeld in de zomer. Mogelijk verwacht je wel een iets ander artikel dan je gewend bent van een leverancier, maar in de eerste plaats ben ik nog altijd een masseur en kijk dan ook meer vanuit dat perspectief naar ons grootste orgaan: de huid.

Etherische oliën

ethierische olie

Etherische oliën zijn pure en natuurzuivere oliën die het concentraat zijn van een plant, een kruid, een bloem, een boom of alles wat eraan vast zit. De oliën zijn dan ook niet direct puur op de huid te gebruiken. Dit kan zelfs schadelijk zijn, na gebruik wordt dachtergrondinformatiee huid rood of kunnen blaren ontstaan. De enige veilige etherische olie  die direct op de huid kan worden gebruikt is Lavendel. Daarnaast kan de Tea tree olie ook onverdund op de huid aangebracht worden.