Klachtgerichte massage

De klachtgerichte massage bij masseur Romano Sandee, specialist in schouder- en nekklachten.

Heb je last van schouderklachten, nekklachten of rugklachten? Dan ben je bij Massagepraktijk Romano Sandee in Groningen aan het juiste adres. Romano is gespecialiseerd in deze klachten en kan in veel gevallen de klachten verlichten of oplossen. Door een breed scala aan massages die Romano beheerst, kunnen verschillende massage-technieken gebruikt worden om deze spierklachten op te lossen.

Snel en effectief

Romano Sandee gaat graag vlot te werk zodat de massage zo effectief mogelijk is. Ik werk niet met een ellelange intakegesprek van een uur, zoals veel collega's doen. Ik vraag je bij binnenkomst kort wat ik voor je kan betekenen, waardoor de klachten zijn ontstaan en hoe lang deze inmiddels aanwezig zijn. Daarna wordt zo spoedig mogelijk gestart met de massagebehandeling, zodat er actief aan de klacht gewerkt kan worden. Er wordt eerst gevoeld (zonder olie) hoe de toestand van de spieren is en in welke mate er spierspanning aanwezig is. In mijn praktijk vergelijk ik dit altijd met biefstuk: die kan die rood, roze, welldone of bot zijn. Zo kun je goed vaststellen in welke mate de spierspanning in je lichaam aanwezig is.
Heb je te maken met eenvoudige spierklachten, dan bied ik de garantie dat in drie behandelingen de klachten verminderd of verdwenen zijn. Is het niet het geval? Dan krijg je de vierde behandeling gratis aangeboden. Kijk daarvoor bij "Oplos GARANTIE" voor meer informatie.

Breder perspectief

Naast de massage worden er ook tips meegegeven om de klacht ook na de behandelingen te blijven voorkomen of om de behandelingen te ondersteunen. Dit kan een combinatie zijn van oefeningen die meegegeven worden, maar kan ook advies gegeven worden over een goede werkhouding. Het belangrijkste is dat je naast de massagebehandelingen goed kan blijven functioneren in het dagelijks leven, ook als de klachten verholpen zijn. Er wordt dan ook nooit aangenomen de massage alleen voldoende is om de knopen en spierspanning op te lossen.

Massage is niet voor de lekker

Een klachtgerichte massage is nooit voor de lekker. De klachten zijn er niet voor niks ontstaan. Je bent vaak langdurig (en de één langer dan de ander) bij je eigen lichaam een grens over gegaan. Hier ben je misschien niet altijd bewust van geweest en op een bepaald moment zegt je lichaam: ik stop ermee en doe het zelf maar, waardoor de klachten zich gaan openbaren. Om deze klachten op te lossen moet deze grens opnieuw opgezocht en over worden gegaan. Hierdoor is een klachtgerichte massage veelal gevoelig. Elke massage wordt wel met ontspannende grepen afgesloten, zodat je niet met volledige spanning de praktijk uit loopt. Echter, je zult ook na een klachtgerichte massage de massage nog blijven voelen. Op de dag van de massage zou je vermoeid kunnen zijn en mogelijk hoofdpijn kunnen ervaren. De vermoeidheid komt vooral doordat jouw lichaam hard moet werken de afvalstoffen in de spieren goed af te voeren, wat veel energie kost. In de 24 tot 48 uur na de massage kun je nog steeds spierpijn ervaren, alsof je zwaar hebt gesport. In sommige gevallen kan het ook "beurs" aanvoelen. Na de 48 uur moet zeker dit gevoel afnemen.

Tips

Een klachtgerichte massage heeft impact op je lichaam. Het is dus belangrijk dat je zeker ook op de dag van de massage en de dagen (2 á 3) goed voor jezelf zorgt. Daarom enkele tips:

  • Drink voldoende vocht. Zonder vocht kan ons lichaam niet functioneren en nog belangrijker: vocht zorgt ervoor dat afvalstoffen goed worden afgevoerd via de urine. Drink daarom op de dag van de massage en de dagen erna minimaal 1,5 tot 2 liter vocht. Dit mag alles zijn, maar wees zuinig met cafeïne. Cafeïne onttrekt namelijk vocht en belemmert zo de afvoer van afvalstoffen.
  • Plan op de dag van de massage niet te veel activiteiten ná je massage. Je lichaam heeft namelijk tijd nodig om te herstellen en je kunt je na de massage vermoeid voelen. Je kunt daarna beter ontspannende activiteiten doen.
  • Wil je graag sporten? Mijn advies is het niet te doen op de dag van de massage. De massage heeft al veel impact op de spieren. Met name krachttrainingen kun je beter even laten. Cardiotraining kun je wel doen vóór de massage, maar na de massage is de ervaring dat veel mensen dit te heftig vinden.
  • Boek bij de eerste keer klachtgerichte massage altijd tenminste 60 minuten of "1e behandeling therapeutische massage" welke bijna bovenaan de lijst staan van de diensten. De tijd van 60 minuten is bij de eerste keer écht nodig om een goed beeld te krijgen van je spierklachten, wensen en verwachtingen. Bovendien is de ervaring dat er na de eerste keer veel tijd word besteed aan tips en begeleiding na de massage waardoor de mobiliteit en zelfredzaamheid door eigen inspanningen kunnen worden vergroot. Tevens vraagt de eerste keer extra tijd van de rapportage. Wanneer je korter boekt dan 60 minuten de eerste keer, zal er wel voor 60 minuten in rekening worden gebracht, gezien de afspraak dan toch uitloopt.
  • Boek minimaal 45 minuten klachtgerichte massage. Alleen op deze wijze is er voldoende tijd om één klachtgebied te behandelen. Zijn er meerdere gebieden, dan is het raadzaam om meer tijd in te boeken.
  • De frequentie van de massage is geheel aan jou, net wat je zelf nodig acht. Ik adviseer in het begin minimaal een keer per week, maximaal twee keer per week (afhankelijk van de snelheid waarmee je herstelt). Als het beter gaat en de klachten worden minder intens, kun je overgaan naar de frequentie van eenmaal per twee weken. Als dat allemaal goed gaat, kan de frequentie teruggebracht worden naar eens per maand.