Fibrocuppingmassage

 

De Fibrocuppingmassage is een massagetechniek waarbij cuppingmassagetherapie is toegepast bij de aandoening fibromyalgie. Fibromyalgie is een aandoening waarbij er sprake is van verklevingen in de spieren en aanhechtingen. Op deze plaatsen is vaak een gebrek aan doorbloeding en door middel van fibrocupping wordt de doorbloeding lokaal gestimuleerd.

Werking fibrocupping

De fibrocupping wordt uitgevoerd met speciale massageolie die al gebruikt wordt in de fibromassage, bestaande uit amandelolie, jojobaolie, vitamine E en de etherische olie rooms-kamille. Deze olie wordt op de huid aangebracht. Vervolgens wordt er een plastic cup op de huid aangebracht en door middel van vacuüm worden de huid, spier, bindweefsel en bloedvaten opgetrokken. Hierdoor ontstaat er in korte tijd lokaal doorbloeding. Doordat op de plek van de cup doorbloeding ontstaat, is het mogelijk dat verklevingen door het lichaam worden opgeruimd.

Effect fibrocupping

Op de dag van de fibrocupping voel je je waarschijnlijk wel erg lekker, omdat het doorbloedingelement goed aanwezig is. De dag na de behandeling en de tweede dag na de behandeling is het vaak wel minder lekker en kun je spierpijn ervaren. De dagen hierna wordt het in principe weer beter. Ook is gebleken dat met name de eerste twee behandelingen als pittig werden ervaren door de proefpersonen.

Behandelingen

Om een goede basis te kunnen neerzetten voor gunstige resultaten van de fibrocupping massage, is het belangrijk de startkuur structureel in te plannen. Bij massagepraktijk Romano Sandee kan je dit eenvoudig doen via het online reserveersysteem. Voor de startkuur is de aanbeveling vijf behandelingen te boeken. Ook zal het aan het begin even doorbijten zijn: het gaat om pittige behandelingen. Na de basiskuur kan de termijn tussen de behandelingen verruimd worden. Hoeveel ruimte er gewenst is tussen twee behandelingen verschilt van persoon tot persoon en is tevens afhankelijk van de wensen die je hebt. Per behandeling per deelsegment (je hebt twee segmenten: rug, schouders en nek of armen, handen, benen, voeten) is de behandelduur per segment ongeveer 30 minuten, met daarbij het verzoek om de eerste behandeling 45 minuten in te boeken om zowel de volledige behandeling als een duidelijke voorbespreking met uitleg te kunnen doen. De massage is te reserveren in de tijdseenheden van 30, 45, 60 en 75 minuten.

Resultaten fibrocupping

Er zijn twee case reports geweest alvorens deze massage werd aangeboden bij massagepraktijk Romano Sandee. Gedurende drie behandelingen achtereen werd bijgehouden door de proefpersoon wat het pijncijfer is, de pijnintensiteit (dus in welke mate deze aanwezig is) en de weerstand (hoe stijf voelt het). Voor de proef begon moest iemand een dag prikken en daarbij de waarden aangeven, die als nulmeting fungeren voor de tijd gedurende de proef. Uiteindelijk zijn er bij de mannelijk proefpersoon na 3 behandelingen die structureel elke week plaatsvonden de volgende conclusies getrokken: het pijncijfer kan maximaal dalen van een 7 naar een 3, de pijnintensiteit van een 5 naar een 3 en de weerstand van een 6 naar een 3. Gemiddeld zou je kunnen zeggen dat fibrocupping in een korte tijd 50% de pijn kan verlichten. 

De conclusie is dat fibrocuppingmassage effectiever is dan fibromassage op zichzelf.

Fibrocupping: geen lekkere massage

Eén ding moet wel gelijk vermeld worden: de fibrocupping is geen lekkere massage. Je kan je wellicht voorstellen dat de behandeling erg krachtig zal zijn op het moment dat je met vacuümkrachten gaat werken. Op plaatsen waar de doorbloeding niet optimaal plaatsvindt (zoals bij fibromyalgie vaak het geval is), is er een vergrote kans dat er lokaal blauwe plekken ontstaan. Daarom raad ik aan om je partner (wanneer die partner aanwezig is) te vertellen dat dit de effecten zijn van de fibrocupping. Je kunt hem of haar natuurlijk ook eens meenemen naar een behandeling.

Let op! Boek bij de eerste keer therapeutische massage altijd tenminste 60 minuten of "1e behandeling therapeutische massage" welke bijna bovenaan de lijst staan van de diensten. De tijd van 60 minuten is bij de eerste keer écht nodig om een goed beeld te krijgen van je spierklachten, wensen en verwachtingen. Bovendien is de ervaring dat er na de eerste keer veel tijd word besteed aan tips en begeleiding na de massage waardoor de mobiliteit en zelfredzaamheid door eigen inspanningen kunnen worden vergroot. Tevens vraagt de eerste keer extra tijd van de rapportage. Wanneer je korter boekt dan 60 minuten de eerste keer, zal er wel voor 60 minuten in rekening worden gebracht, gezien de afspraak dan toch uitloopt.

 1. Snel contact

 2. Wat wil je doen?(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam(*)
  Geen naam ingevuld
 4. Telefoonnummer(*)
  Geen telefoonnummer ingevuld
 5. E-mailadres(*)
  Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
 6. Indien de afspraak tot 48 uur voor aanvang word geannuleerd, ben je conform de algemene voorwaarden verplicht de massage te voldoen. Indien het een massage(workshop) is met een waarde van meer dan € 100,-, dient de afspraak tenminste 5 kalenderdagen voor aanvang geannuleerd te worden om dit kosteloos te kunnen doen. Het tijdstip van melden / klikken op verzenden is daarbij bindend.
 7. Wanneer en hoe laat was de geplande afspraak?
  Ongeldige invoer
 8. Je kunt online reserveren via het reserveersysteem. Het online reserveerysteem weergeeft de actuele beschikbaarheid binnen de openingstijden. Je kan tot 48 uur voor aanvang hier een reservering plaatsen.
 9. Wanneer online reserveren niet lukt, vul dan de onderstaande velden in. Dan plaats ik de afspraak voor je.

  Het is momenteel niet mogelijk om rechtstreeks telefonisch contact op te nemen i.v.m. de opleiding welke Romano momenteel volgt. Wil u graag telefonisch contact, vul dan het formulier in met het verzoek om terug te bellen.
 10. Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom is er een online keuzehulp gemaakt waarbij je aan de hand van verschillende vragen je een advies word aangereikt welke massage ik zou adviseren voor jou.
 11. Het is momenteel niet mogelijk om telefonisch te reserveren, daar Romano momenteel een opleiding volgt en hiervoor stage loopt. Wil je graag telefonisch contact? Verzoek dan om terug te bellen. Terugbellen word geprobeerd om binnen 3 dagen te doen in een tijdvak van 7.00 uur 's ochtends tot uiterlijk 22.00 uur 's avonds. Je mag in het verzoek voorkeuren aangeven, maar deze kunnen niet altijd gehonoreerd worden.

  Telefonisch reserveren voor buiten de tijden in het online reserveersysteem heeft momenteel geen nut: de tijden zijn afgestemd op het stagerooster en hierbuiten zijn geen mogelijkheden.
 12. Vul hieronder 3 data in dat je zou kunnen met daarbij een tijd. Wanneer het je niet uit maakt qua tijdstip, geef dan een tijdvak aan, bijv. middag. Dan krijg je een afspraakvoorstel daarop aangepast mits mijn persoonlijke agenda dit toelaat.
 13. Je kunt jezelf inschrijven als cliënt via deze webpagina.
 14. Je 1e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 15. Je 2e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 16. Je 3e voorkeur:
  Ongeldige invoer
 17. Welke duur van de massage wil je?(*)
  Ongeldige invoer
 18. Welke massage(workshop) zou je willen reserveren?(*)
  Ongeldige invoer
 19. Onderwerp:
  Ongeldige invoer
 20. Toelichting of vragen:(*)
  Ongeldige invoer
 21. Adres:
  Ongeldige invoer
 22. Postcode:
  Ongeldige invoer
 23. Plaats:
  Ongeldige invoer
 24. Welke soort olie wil je?
  Ongeldige invoer
 25. Welke massagetafel wil je?
  Ongeldige invoer
 26. Ik ga akkoord met:(*)


  Ongeldige invoer
 27. Ik wil antwoord per:(*)


  Ongeldige invoer
 28. Ongeldige invoer
 29. Nog niet aangevinkt
© 2020 Romano Sandee