Massagetherapie

Therapeutische massages

Naast massages gericht op ontspanning, worden er in mijn massagepraktijk in Groningen ook massages gegeven die een therapeutische karakter hebben en deel uitmaken van een groter geheel. Deze massages zijn dan veelal gevoelig en hebben als doel specifieke klachten te verlichten of op te lossen. Daarnaast zijn sommige van deze massages bestemd speciaal voor een specifieke doelgroep. Zo is de Fibromassage® speciaal bestemd voor mensen die fibromyalgie hebben.
Kenmerkend aan de therapeutische massages zijn dat ze langere tijd nodig hebben om effect te bereiken. De klachten waarvoor de massage bestemd is zullen niet altijd direct opgelost kunnen worden.

Eerste therapeutische massage

Kom je voor de eerste keer voor een therapeutische massage? Dan zul je voorafgaand de afspraak (net als bij andere massages) een intakeformulier ontvangen om zo een beeld te krijgen van jouw klachten en eventuele contra-indicaties (welke een risico kunnen vormen op een bepaald type massage of bepaald type etherische olie). Daarnaast is de ervaring dat een eerste massage altijd meer tijd kost dan een vervolgbehandeling omdat er ook meer gerapporteerd zal moeten worden in je persoonlijk dossier. Om deze reden is een therapeutische massage enkel alleen verkrijgbaar in de variant van 1 uur. Dit geldt voor alle therapeutische massagevormen, met uitzondering van de afslankmassage: hier is voldoende aan 45 minuten.

Typen massages

De therapeutische massages die ik aanbied zijn: