Voetmassage

Voetreflexmassage bij massagepraktijk Romano Sandee te Groningen

Bij de originele voetreflexmassage word er gemasseerd aan de hand van reflexpunten in de voet die zouden corresponderen met organen in het lichaam. Door met je duimen de verschillende gebieden te belopen op de voet, worden volgens de leer van de voetreflexologie deze punten opnieuw geactiveerd, waardoor eventuele afvalstoffen in een orgaan opgeruimd worden. Als nuchtere Groninger vind ik het nogal discutabel, daar er ook vele pezen, spiertjes en botjes in de voeten samen komen, samen met de uiteinden van de zenuwen. In mijn massagepraktijk word de voetreflexmassage dan ook niet zozeer gegeven op de reflexzones van de Chinese en orginele voetreflexmassage, maar op basis van ontspanning en anatomische bouw.

Ontspannende voetmassage

De voetmassage word ontspannend gegeven met lichte druk op de onderkant van de voeten en de bovenkant van de voeten. Met de duim worden verschillende punten van de voet bij langs gegaan. De ervaring leert dat mensen een ontspannend gevoel hebben na de massage en zich weer kunnen "aarden" na de massage en hierdoor zich weer beter verbonden voelen met de grond onder de voeten. 

De voetmassage behandeling

Bij massagepraktijk Romano Sandee begint elke voetmassage met een ontspannende voetenbad. Door de warmte van de water word de doorbloeding gestimuleerd. Doordat er dode zeezout bij de het voetenbad toegevoegd word, worden de poriën van de huid beter open gezet. Tenslotte heb je de keuze uit zo'n 30 geuren om in je voetenbad te doen, die vanuit de aromatherapie verschillende werking kunnen hebben. Heb je van te voren niet echt een idee wat je wilt, kun je het doel aangeven, waardoor er een passende essentiële olie aan je voetenbad word toegevoegd. Na vijf á tien minuten (afhankelijk wanneer je het zat bent) gaan we op de massagetafel verder met de voetmassage, waarbij je op je rug ligt en de voetmassage word gegeven. 

In de massagepraktijk bied ik twee tijdsvariaties aan van de voetmassage: van 45 minuten waarbij alleen de voeten worden gemasseerd. Daarnaast is er een "uitgebreidde" behandeling van 60 minuten waarbij ook de archillepees en onderbeen worden meegenomen. 

De massages zijn online te reserveren via het speciale reserveersysteem

 1. Snel contact

 2. Wat wil je doen?(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam(*)
  Geen naam ingevuld
 4. Telefoonnummer(*)
  Geen telefoonnummer ingevuld
 5. E-mailadres(*)
  Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
 6. Indien de afspraak tot 48 uur voor aanvang word geannuleerd, ben je conform de algemene voorwaarden verplicht de massage te voldoen. Indien het een massage(workshop) is met een waarde van meer dan € 100,-, dient de afspraak tenminste 5 kalenderdagen voor aanvang geannuleerd te worden om dit kosteloos te kunnen doen. Het tijdstip van melden / klikken op verzenden is daarbij bindend.
 7. Wanneer en hoe laat was de geplande afspraak?
  Ongeldige invoer
 8. Je kunt online reserveren via het reserveersysteem. Het online reserveerysteem weergeeft de actuele beschikbaarheid binnen de openingstijden. Je kan tot 48 uur voor aanvang hier een reservering plaatsen.
 9. Wanneer online reserveren niet lukt, vul dan de onderstaande velden in. Dan plaats ik de afspraak voor je.

  Het is momenteel niet mogelijk om rechtstreeks telefonisch contact op te nemen i.v.m. de opleiding welke Romano momenteel volgt. Wil u graag telefonisch contact, vul dan het formulier in met het verzoek om terug te bellen.
 10. Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom is er een online keuzehulp gemaakt waarbij je aan de hand van verschillende vragen je een advies word aangereikt welke massage ik zou adviseren voor jou.
 11. Het is momenteel niet mogelijk om telefonisch te reserveren, daar Romano momenteel een opleiding volgt en hiervoor stage loopt. Wil je graag telefonisch contact? Verzoek dan om terug te bellen. Terugbellen word geprobeerd om binnen 3 dagen te doen in een tijdvak van 7.00 uur 's ochtends tot uiterlijk 22.00 uur 's avonds. Je mag in het verzoek voorkeuren aangeven, maar deze kunnen niet altijd gehonoreerd worden.

  Telefonisch reserveren voor buiten de tijden in het online reserveersysteem heeft momenteel geen nut: de tijden zijn afgestemd op het stagerooster en hierbuiten zijn geen mogelijkheden.
 12. Vul hieronder 3 data in dat je zou kunnen met daarbij een tijd. Wanneer het je niet uit maakt qua tijdstip, geef dan een tijdvak aan, bijv. middag. Dan krijg je een afspraakvoorstel daarop aangepast mits mijn persoonlijke agenda dit toelaat.
 13. Je kunt jezelf inschrijven als cliënt via deze webpagina.
 14. Je 1e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 15. Je 2e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 16. Je 3e voorkeur:
  Ongeldige invoer
 17. Welke duur van de massage wil je?(*)
  Ongeldige invoer
 18. Welke massage(workshop) zou je willen reserveren?(*)
  Ongeldige invoer
 19. Onderwerp:
  Ongeldige invoer
 20. Toelichting of vragen:(*)
  Ongeldige invoer
 21. Adres:
  Ongeldige invoer
 22. Postcode:
  Ongeldige invoer
 23. Plaats:
  Ongeldige invoer
 24. Welke soort olie wil je?
  Ongeldige invoer
 25. Welke massagetafel wil je?
  Ongeldige invoer
 26. Ik ga akkoord met:(*)


  Ongeldige invoer
 27. Ik wil antwoord per:(*)


  Ongeldige invoer
 28. Ongeldige invoer
 29. Nog niet aangevinkt
© 2020 Romano Sandee