Voetmassage

Voetreflexmassage bij massagepraktijk Romano Sandee te Groningen

Bij de originele voetreflexmassage word er gemasseerd aan de hand van reflexpunten in de voet die zouden corresponderen met organen in het lichaam. Door met je duimen de verschillende gebieden te belopen op de voet, worden volgens de leer van de voetreflexologie deze punten opnieuw geactiveerd, waardoor eventuele afvalstoffen in een orgaan opgeruimd worden. Als nuchtere Groninger vind ik het nogal discutabel, daar er ook vele pezen, spiertjes en botjes in de voeten samen komen, samen met de uiteinden van de zenuwen. In mijn massagepraktijk word de voetreflexmassage dan ook niet zozeer gegeven op de reflexzones van de Chinese en orginele voetreflexmassage, maar op basis van ontspanning en anatomische bouw.

Ontspannende voetmassage

De voetmassage word ontspannend gegeven met lichte druk op de onderkant van de voeten en de bovenkant van de voeten. Met de duim worden verschillende punten van de voet bij langs gegaan. De ervaring leert dat mensen een ontspannend gevoel hebben na de massage en zich weer kunnen "aarden" na de massage en hierdoor zich weer beter verbonden voelen met de grond onder de voeten. 

De voetmassage behandeling

Bij massagepraktijk Romano Sandee begint elke voetmassage met een ontspannende voetenbad. Door de warmte van de water word de doorbloeding gestimuleerd. Doordat er dode zeezout bij de het voetenbad toegevoegd word, worden de poriën van de huid beter open gezet. Tenslotte heb je de keuze uit zo'n 30 geuren om in je voetenbad te doen, die vanuit de aromatherapie verschillende werking kunnen hebben. Heb je van te voren niet echt een idee wat je wilt, kun je het doel aangeven, waardoor er een passende essentiële olie aan je voetenbad word toegevoegd. Na vijf á tien minuten (afhankelijk wanneer je het zat bent) gaan we op de massagetafel verder met de voetmassage, waarbij je op je rug ligt en de voetmassage word gegeven. 

In de massagepraktijk bied ik twee tijdsvariaties aan van de voetmassage: van 45 minuten waarbij alleen de voeten worden gemasseerd. Daarnaast is er een "uitgebreidde" behandeling van 60 minuten waarbij ook de archillepees en onderbeen worden meegenomen. 

De massages zijn online te reserveren via het speciale reserveersysteem