Bamboe massage

De Bamboe Massage komt van oorsprong uit China en werd al in afbeeldingen van 3000 jaar geleden afgebeeld. De massage, die hoofdzakelijk met bamboe stokken word uitgevoerd, is bedoeld als een ontspannende massage waarbij er met de stokken verschillende strijkbewegingen worden afgewisseld met druk en rolbewegingen. In de provincie Groningen geeft massagepraktijk Romano Sandee als enige de Bamboe Massage.

Betekenis Bamboe 

In China heeft Bamboe een speciale betekenis. De plant, die altijd groen is en bij uitdrogen niet verkleurd, staat daarmee voor jongheid. Daarnaast staat de plant door de sterkte en buigzaamheid. Om deze reden word de plant nog steeds in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt. 

Diepe massagetechniek

Ondanks dat de Bamboe Massage een ontspannende massagevorm is, kan de Bamboe Massage wel erg diep werkzaam zijn. De bewegingen worden rustig uitgevoerd onder druk, waardoor deze een stuk dieper binnenkomt. Wel kan er minder precies gewerkt worden ten aanzien van de handen. Wanneer je eens wat anders wil proberen, dan is de Bamboe Massage een aanbeveling.

Therapeutische inzet Bamboe

Doordat er met de Bamboe stokken veel dieptemassage kan worden gegeven, kan op verschillende gebieden van het lichaam de stokken therapeutische inzet hebben. Dit vooral op plaatsen waar veel druk gegeven moet worden. In de Klachtgerichte massage kan de Bamboe massage, samen met tal van andere technieken gekozen worden om spierklachten specifiek op te lossen.

Bamboe MASSAGE BOEKEN?

De bamboe massage is een massage die niet vaak geboekt wordt. Wil je deze massage boeken? Reserveer dan in het online reserveersysteem de "Ontspannende massage" en vermeld dan expliciet dat je kiest voor de bamboe massage. Dan zorg ik dat de juiste attributen klaar liggen. Je kan ook een e-mail sturen via het contactformulier