Workshop voetmassage

De workshop Voetmassage is één van de workshops uit de oorspronkelijke Huis-, Tuin- en Keukenmassagecursus. De workshop wordt in de massagepraktijk één op één gegeven, waardoor je de massagetechniek goed in de vingers krijgt. Je kunt daarbij kiezen om zelf een model mee te nemen of je kunt kiezen voor een model van massagepraktijk Romano Sandee.

Inhoud workshop

De workshop voetmassage is gebaseerd op de voetreflexmassage, maar zal niet ingaan op de verschillende reflexzones. De massage richt zich puur op het ontspannende karakter van een voetmassage, zodat je weet wat je nog meer kunt doen met de voeten bij een massage. Hiermee is deze workshop zowel een manier om je bestaande massagetechnieken uit te breiden als als een massage op zichzelf. Tijdens deze workshop leer je wel waar eventuele reflexzones zitten, je mag hier echter als masseur nooit conclusies of diagnoses aan verbinden.

Tijdens de workshop worden de volgende gebieden behandeld:
- De onderkant van de voet
- De bovenkant van de voet

Contra-indicaties

Indien de voet een diabetesvoet betreft of een andere aandoening heeft, mag deze niet behandeld worden.

Duur van de workshop

De workshop duurt tussen de 45 minuten tot 1 uur en 15 minuten. De lengte van deze workshop hangt samen met de snelheid waarop je de massagegrepen onder de knie krijgt en de eventuele vragen die je zelf tijdens de workshop stelt.