Workshop Leer masseren

Heb je altijd al eens willen leren masseren maar zonder al te veel ingewikkelde of langdurige cursussen te volgen? Dat kan bij de workshop “Leer masseren” van massagepraktijk Romano Sandee. Tijdens deze workshop wordt de workshop geheel afgestemd op jouw leerwens. Een standaardworkshop is dit dan ook zeker niet: bij iedereen zal de workshop anders zijn, omdat iedereen wat anders wil leren.

Voor zowel beginners als professionals

Omdat deze workshop geheel op maat gegeven wordt vanuit jouw leerwens, is deze workshop af te stemmen op zowel het niveau van beginners als ook voor professionals. De workshop wordt in een privésetting gegeven, dus je leert één op één de verschillende massagetechnieken toe te passen op je model. Het model kun je zelf meenemen. Dat kan bijvoorbeeld een familielid of vriend(in) zijn, maar je kunt er ook ervoor kiezen dat Romano Sandee bemiddelt bij het vinden van een model. Het voordeel van oefenen op een model dat je niet kent, is dat deze persoon doorgaans objectiever kan vergelijken tussen de instructeur en cursist.

Jouw leerwens staat centraal

Jouw leerwens staat dus volledig centraal bij de workshop. Door deze afstemming kunnen er ontzettend veel verschillende dingen aan bod komen. Of dit nu massagegrepen zijn uit de klassieke massage, de sportmassage of de lomi lomi massage: ze kunnen allemaal terugkomen in deze workshop. Ook is het mogelijk in deze lessen technieken mee te krijgen die verder gaan dan alleen welzijnsontspanning. Je kunt dan bijvoorbeeld leren hoe je een knoop uit een spier kunt halen met verschillende technieken. Dan ga je dus meer de massagetherapeutische kant op. In dat geval zou je bijvoorbeeld ook meer kunnen leren over de de anatomische en fysiologische kant van massage en technieken leren toepassen zoals cupping massagetherapie, triggerpoints of fibromyalgiemassage. Bij de massagetherapeutische kant is ook de theorie erachter van belang. Daarom zal bij deze leerwens de theorie op een praktische manier toegevoegd worden binnen de workshop.

Hoe gaat het dan in zijn werk?

Allereerst maak je zelf een afspraak in het online reserveersysteem voor deze workshop. Dit kan in verschillende tijdsvarianten vanaf 1 uur. Na het maken van je reservering ontvang je een e-mail met informatie en zaken waar je rekening mee kunt houden voorafgaand aan de workshop. Daarnaast word je in deze e-mail alvast verzocht na te gaan denken over je leerwens (voor zover je dat nog niet gedaan had).

Bij binnenkomst bij de afspraak vraagt Romano Sandee aan je wat je leerwens is, hij probeert daarin je leerwens zo duidelijk mogelijk in beeld te krijgen om je op deze manier een zo concreet mogelijke workshop aan te kunnen bieden. Hierop volgt de workshop waarin je verschillende massagetechnieken en eventueel de theorie kunt leren.

Na afloop maakt Romano Sandee in het kort aantekeningen welke grepen je aangeleerd hebt gekregen. Binnen twee weken na het volgen van de workshop ontvang je vervolgens via de e-mail een document waarin alle massagegrepen uitgeschreven staan die je hebt geleerd.

Belastingaftrek voor deze workshop mogelijk

De workshop “Leer masseren” is mogelijk af te trekken van de belasting. De voorwaarde om dit te kunnen aftrekken bij de belastingdienst over de te betalen inkomstenbelasting is dat de workshop of cursus die je volgt gaat gebruiken om inkomsten te verwerven, hetzij in een eigen praktijk of in loondienst. De belastingdienst heeft een drempelbedrag van € 250,-, boven dit bedrag kun je de kosten aftrekken van de inkomstenbelasting bij de aangifte van het belastingjaar. De voorwaarde is dan wel dat je de workshop zelf heb bekostigd en er geen vergoeding voor hebt ontvangen van je werkgever of bij toekomstige zelfstandige ondernemers op de balans hebt afgetrokken als bedrijfskosten.

Zie meer op de website van de belastingdienst.