Workshop Klassieke massage

De workshop Klassieke massage is één van de workshops uit de oorspronkelijke Huis-, Tuin- en Keukenmassagecursus. De workshop wordt in de massagepraktijk één op één gegeven, waardoor je de massagetechniek goed onder de knie krijgt. Je kunt daarbij kiezen om zelf een model mee te nemen of je kunt kiezen voor een model van massagepraktijk Romano Sandee.

Inhoud workshop

De klassieke massage staat ook wel bekend onder de naam ‘Zweedse massage’ en is de meest basale massage. De massage is zowel ontspannend als dieper te geven, al associëren de meeste mensen de klassieke massage met welzijnsontspanning. Tijdens deze workshop worden de fysiologie en anatomie minimaal behandeld en deze onderwerpen worden aan de hand van de praktijk toegelicht. Je past de kennis dus direct toe. De workshop vindt alleen plaats op de achterzijde van het lichaam.

Tijdens de workshop worden de volgende gebieden behandeld:
- Rug
- Schouders en nek
- Armen en handen
- Benen en voeten

Contra-indicaties

Voor de massage zelf zijn er eigenlijk geen contra-indicaties, alleen bij zwangerschap of bloeddrukproblemen moet je rekening houden met de druk die je geeft. Het is verstandig dat als je zelf een model meebrengt, deze persoon gezond is, zodat je alles kunt oefenen.

Duur van de workshop

De workshop duurt tussen de 1 uur tot 1,5 uur. De lengte van deze workshop hangt samen met de snelheid waarop je de massagegrepen onder de knie krijgt en de eventuele vragen die je zelf tijdens de workshop stelt.