Workshop Lomi Lomi-massage

De workshop Lomi Lomi-massage is één van de workshops uit de oorspronkelijke Huis-, Tuin- en Keukenmassagecursus. De workshop wordt in de massagepraktijk één op één gegeven, waardoor je de massagetechniek goed onder de knie krijgt. Je kunt daarbij kiezen om zelf een model mee te nemen of je kunt kiezen voor een model van massagepraktijk Romano Sandee.

Inhoud workshop

De Lomi Lomi-massage is een traditioneel Hawaiiaanse massagevorm die generatie op generatie werd doorgegeven. Het is van oorsprong een energetische massage die bedoeld is om blokkades op te heffen en de massage vloeit voort als de golven van de zee. Echter, voordat je de Lomi Lomi-massage energetisch kan maken, is het van belang om de technieken goed onder de knie te hebben en tevens te kunnen geloven in het energetische deel van het lichaam. De Lomi Lomi-massage draait volgens de Hawaiiaanse filosofie om twee dingen, namelijk liefde en harmonie. De massage bestaat uit lange, vloeiende bewegingen waardoor je helemaal tot ontspanning komt. De massage is voor de masseur wel degelijk inspannend, veel grepen bestaan uit technieken waarbij je twee dingen gelijktijdig doet. Je moet hierin dus kunnen multitasken. Om deze reden is de massageworkshop niet geschikt voor beginnende masseurs. De massage wordt zowel op de voor- als achterzijde van het lichaam gegeven.

Tijdens de workshop worden de volgende gebieden behandeld:
- Rug
- Schouders en nek
- Buik
- Armen en handen
- Benen en voeten
- Gezichtsmassage

Contra-indicaties

Voor deze massage zijn er geen contra-indicaties.

Duur van de workshop

De workshop duurt tussen de 1,5 uur tot 2 uur. De lengte van deze workshop hangt samen met de snelheid waarop je de massagegrepen onder de knie krijgt en de eventuele vragen die je zelf tijdens de workshop stelt.