Workshop Cupping therapie

De Cupping therapie is een massagetechniek wat een onderdeel is van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Cupping therapie, ook wel cupping genoemd, is een massagetechniek waarbij je werkt met glazen of plastic cups waarop je vacuüm zet. Bij massagepraktijk Romano Sandee word tijdens de workshop gewerkt met plastic cups waarmee je cupping leert. 

Leer Cupping therapie geven

Je kunt de Cupping therapie geven aan je cliënten of aan je naasten. De massage is een intensieve massage om te krijgen. De techniek richt zich voornamelijk op spieren en bindweefsel, maar kan ook de focus geven aan een massage op meridiaanniveau. In de workshop Cupping therapie zal vooral de focus liggen op spier- en bindweefselniveau. Cupping therapie is daarbij goed te gebruiken voor o.a.: nek- en schouderklachten, hoofdpijn en migraineklachten, rugklachten en knopen in spieren. Daarnaast is het voor de masseur ook een prettige techniek om mee te werken omdat het veel minder je duimen belast om bijvoorbeeld knopen weg te masseren of om doorbloeding te stimuleren. Als je al vaker last van je handen hebt tijdens de intensievere massages, zou ik je deze workshop sowieso aanbevelen!

Wie kan cupping therapie leren?

In principe kan iedereen Cupping therapie leren. Echter is het wél noodzakelijk dat je al massage ervaring hebt opgedaan. Cupping therapie is een massage vant therapeutische aard en dan is het al wel zo prettig dat je wat massagetechnieken onder de duim hebt, daar in de workshop zelf het vooral gericht is op de praktijk en een stukje theorie wat beetje bij beetje in de praktische workshop verwerkt is. Mocht je nog geen massage ervaring hebben opgedaan, dan is het handig om één of twee workshops te volgen uit de serie Huis-, Tuin- en Keukenmassage cursus. Afhankelijk van het aantal oefening daarna, kun je ook Cupping therapie hierbij aan plakken.

Workshop Cupping therapie

De workshop Cupping therapie is zoals aangegeven een workshop die vooral praktisch is ingericht. De duur van de workshop word geschat tussen de 75 en 105 minuten, dit afhankelijk van de snelheid waarop je de techniek oppakt en wat we tegen komen bij de proefpersoon. De workshop word enkel alleen één op één gegeven. Daarnaast heb je een model nodig waarop je oefent. Dit kan iemand zijn uit je directe omgeving, maar je kunt ook een aanvraag bij mij doen voor een model. Er gelden hiervoor wel enkele contra-indicaties, die ik je zal mailen wanneer je zelf opzoek gaat naar een model. Ik heb een bestand van mensen die graag model voor je liggen tijdens de workshop, deze service is gratis wanneer je bij mij een workshop komt volgen. 

Voor de actuele prijs van de workshop, zie de tarievenpagina. Voor de aangehouden prijs ontvang je:

  • Een reader met informatie over Cupping therapie, achtergrondinformatie en contra-indicaties
  • Gebruik maken van massageolie, textiel en een cuppingset
  • Professionele begeleiding tijdens de workshop van masseur Romano Sandee
  • Wanneer gewenst gratis de service voor het organiseren van een model
  • Na afloop (indien gewenst, graag aangeven) een certificaat van deelname
  • Een uitgebreide cuppingset van 6 plastic cups en een vacuümpomp t.w.v. € 19,95