Massage cursussen en workshops

Je wil graag een massage leren geven aan een ander? Dat is mogelijk bij massagepraktijk Romano Sandee. Er zijn verschillende massageworkshops en massagecursussen verkrijgbaar voor zowel de startende masseur of hobbyist tot aan de professionele masseur of fysiotherapeut. Alle workshops en cursussen worden altijd één op één gegeven bij een door jouw opgegeven locatie.

Massagecursus voor beginners en hobbyisten

Heb je nog nooit een massagecursus gevolgd, maar wil je het masseren graag leren? Dan zijn de massageworkshops uit de categorie beginners en hobbyisten iets wat bij je past. Je kan kiezen voor een specifieke massagetechniek, bijvoorbeeld de klassieke massage. Maar je kan er ook voor kiezen om een workshop op maat te leren. Met de workshop “Leer masseren” leert Romano Sandee jou de massagegrepen die uitgaan van jouw persoonlijke leerwens. Deze grepen komen voort uit alle mogelijke massagetechnieken die bij jouw niveau passen. Je kunt ook gelijk kiezen voor de meest uitgebreide cursus die Romano Sandee aanbiedt: de basiscursus massage.

Wanneer je graag samen met je partner een massage wil leren, dan biedt de workshop “Liefdevol masseren” de uitkomst. De workshop wordt gegeven op basis van een leerwens, wat betekent dat afhankelijk van je eigen leerwens je op dat gebied bepaalde massagegrepen leert, ongeacht of het ontspannende of klachtgerichte leerwensen zijn: het is allemaal mogelijk in deze maatwerk workshop.

Massagecursus voor gevorderden en (semi-)professionals

Masseer je al een tijdje en heb je tevens kennis gekregen van anatomie of fysiologie? Dan zijn de massagecursussen voor gevorderden en (semi-)professionals iets voor jou. Er zijn verschillende trainingen die één op één gegeven worden. Je kunt daarbij kiezen om zelf een model mee te nemen of om om met één van de massagemodellen uit de database van massagepraktijk Romano Sandee te oefenen, waardoor je een objectievere feedback krijgt van het model. Eén van de topworkshops voor professionals is de workshop cuppingtherapie, die vooral ontlastend is voor de handen en gewrichten van de masseur of fysiotherapeut. De workshop is daarom zeker een meerwaarde voor de langetermijneffect, zowel voor de masseur als voor degene die de massage ondergaat.

Massagecursussen mogelijk belastingaftrekbaar

Massagecursussen en workshops zijn mogelijk aftrekbaar bij de belastingdienst. De voorwaarde om dit te kunnen aftrekken bij de belastingdienst over de te betalen inkomstenbelasting is dat je de workshop of cursus die je volgt gaat gebruiken om inkomsten te verwerven, hetzij in een eigen praktijk of in loondienst. De belastingdienst heeft een drempelbedrag van € 250,-, boven dit bedrag kun je de kosten aftrekken van de inkomstenbelasting bij de aangifte van het belastingjaar. De voorwaarde is dan wel dat je de workshop zelf heb bekostigd en er geen vergoeding voor hebt ontvangen van je werkgever of bij toekomstige zelfstandige ondernemers op de balans hebt afgetrokken als bedrijfskosten.

 

Zie meer op de website van de belastingdienst.