Veel gestelde vragen (FAQ)

Veel vragen worden regelmatig gesteld, daarom vind je hieronder de meest gestelde vragen met daarop het antwoord.

 

Kan ik gelijktijdig met iemand anders een massage krijgen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Dit omdat mijn massagepraktijk aan huis plaatsvindt en ik altijd zelfstandig werkzaam ben. Het is wel mogelijk om bij een evenement of bij je thuis samen met andere masseurs te komen, aangezien ik wel beschik over een netwerk van andere masseurs. Grotere opdrachten worden bij voorkeur minimaal 3 weken van te voren doorgegeven.

Terug naar boven

Moet ik helemaal bloot?

Nee. Bij massagepraktijk Romano Sandee is het een huisregel dat het ondergoed aan blijft. Als masseur kan ik niets extra's betekenen voor deze zones als ik denk aan de spieren die zich aldaar bevinden. Bij mannen is gewenst dat ze een slip aanhouden. Bij vrouwen ook een slip en een bh. De bh wordt bij vrouwen op de massagetafel losgemaakt.
Wanneer je voor een rugmassage komt, dan hoef je alleen je rug te ontbloten. Zp houd je je benen warm, wat ten goede komt aan de ontspanning.

Terug naar boven

Ik vind het toch wat eng om mezelf bloot te geven. wat dan?

Het is natuurlijk reuzespannend om je bloot te geven. Zeker wanneer je dat niet gewend bent. Je kunt dan kiezen voor een stoelmassage. Dit is een massage op een speciaal ontworpen stoel waarbij je een massage krijgt over je kleding heen.
Je kunt ook met een massage beginnen, die verder van je af staat. Bijvoorbeeld bij de voetreflexmassage hoef je alleen je sokken uit te doen. Wanneer je wat meer vertrouwd bent met mij als masseur, zou je ook andere massages kunnen gaan proberen, zoals een rugmassage, of een massage van de benen. Daarnaast kun je altijd een bekende van je meenemen die bij de behandeling aanwezig is. Ik heb geen grote praktijkruimte, dus ik heb ruimte om eventueel 1 iemand erbij te kunnen laten die op de stoel kan plaatsnemen.

Terug naar boven

Wordt de massage vergoed bij mijn zorgverzekering?

Nee. Ik heb hier bewust voor gekozen. Dit omdat ik verwacht dat deze vergoeding binnen afzienbare tijd (binnen vijf jaar) ook uit de aanvullende verzekeringen geschrapt zal worden, gezien de ontwikkelingen binnen de fysiotherapie. Daarnaast wordt gesteld dat je een intakegesprek dient te houden en word je beperkt in je eigen werkwijze als ondernemer. Ik vind persoonlijk dat een intakegesprek geldklopperij is. Ook vind ik de kosten van een beroepsvereniging niet opwegen tegen de opbrengsten. 

Terug naar boven

Je bent vrij goedkoop. Hoe komt dat?

Ik heb altijd geleerd dat je niet meer hoeft te verdienen, dan je nodig hebt. In mijn praktijk heerst tevens een no-nonsense cultuur. Je krijgt bij mij het "basisproduct" van massage. Je krijgt bij mij géén extra's, zoals koffie of thee. Je kunt wel na afloop van de massage een beker water krijgen om de vrijgekomen afvalstoffen (m.n. melkzuren) te helpen afvoeren. Daarnaast worden de massages aangeboden zonder dat de textiel al op de tafel ligt. De handdoeken dien je zelf mee te brengen of tegen een klein bedrag te reserveren. Tenslotte boek je zelf je afspraak online , waardoor ik géén tijd kwijt ben om met jou een afspraak te maken. Al deze dingen samen helpen mee om de prijs laag en betaalbaar te houden. Daarnaast wordt er géén intakegesprek gehouden, maar krijg je voor je afspraak een persoonlijk dossier gemaild met het verzoek deze in te vullen. Dit bespaart wederom tijd en daarmee geld.
Daarnaast wil ik graag voor iedereen massages kunnen aanbieden, dus ook voor mensen met een minimum inkomen, studenten of ouderen. Daarom gelden voor deze speciale doelgroepen nog een speciale korting.

Terug naar boven

Voor wie is een massage geschikt?

Iedereen is geschikt voor een massage, al gelden er soms speciale contra-indicaties waardoor een algehele massage, of een specifieke vorm massage minder geschikt is. Je kunt een massage bij mij reserveren vanaf de leeftijd van 4 jaar tot een leeftijd die nog onbepaald is. Daarnaast zijn er bij massagepraktijk Romano Sandee massages die specifiek bedoeld zijn voor bepaalde doelgroepen. Zo is er voor mensen met fibromyalgie de fibromassage® of fibrocupping en voor zwangere vrouwen heb ik de zwangerschapsmassage. Door een breed aanbod van een ruim 20 vormen van massage, kan er voor ieder wat wils geboden worden.
Wel gelden er bepaalde contra-indicaties, zoals trombose, ontstekingen (lokaal of algeheel) of een hoge bloeddruk (bijvoorbeeld bij massages met warmte) die ertoe kunnen leiden dat masseren onverstandig is of een bepaalde massage niet gegeven kan worden. Aangezien ik een breed aanbod van massages heb, is het verstandig om van te voren te informeren of je een massage mag en kunt hebben. Jouw eigen veiligheid en gezondheid staan immers voorop.

Terug naar boven

 

Ik kan helaas niet meer op een afspraak komen. Hoe annuleer ik de afspraak?

In je afspraakbevestiging vind je een annuleringscode, deze kun je onderaan op het reserveerscherm invullen waarna je afspraak automatisch geannuleerd word. Dit kan tot 24 uur voor aanvang kostenloos. Van 24 uur tot 0 uur voor aanvang worden de algemene voorwaarden nageleeft en het bedrag van de massage in rekening gebracht. Is de massageafspraak met een waarde van € 100,- en hoger, geldt er een annuleringstermijn van vijf werkdagen. Heb je je massage net geboekt en is dat 24 uur voorafgaand de massage, dan komt massagepraktijk Romano Sandee je nog tegemoet met een afkoelperiode van 2 uur waarin de massage kostenloos geannuleerd kan worden via de e-mail.

Terug naar boven

Ik wil graag een afspraak maken buiten de openingstijden omdat de tijden mij niet goed passen. Is dat mogelijk?

Het kan zijn dat de tijden die beschikbaar worden gesteld niet bij je passen. Het is in sommige gevallen mogelijk om buiten deze tijden te reserveren. Je kan dan in plaats van een vaste plaats reserveren, een reserveringsverzoek indienen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld in je verzoek tenminste je NAW gegevens, geboortedatum, wat voor massage je wil, hoe lang en 3 mogelijke opties qua data. Vermeld ook de wijze van betaling (bv. cadeaubon en evt. het nummer ervan) Het is vooraf goed te weten dat je reserveringsverzoek een verzoek is: dit hangt namelijk af van mijn persoonlijke agenda of ik het verzoek kan honoreren. Het kan mogelijk zijn dat er een toeslag word gerekend. Dit is afhankelijk van je betaalwijze en je bezoekhistorie bij mijn massagepraktijk. Bij nieuwe klanten (Klanten die minder dan 3 afspraken in hun bezoekhistorie hebben) word altijd een toeslag van 25% gevraagd, met een minimaal bedrag van € 10,-. Ook bij betalingen met een externe cadeaubon of -kaart word altijd een toeslag gerekend van 25%. Bij deze externe bonnen word tevens de provisie (die ik normaal zou betalen) ook in rekening gebracht bij de klant.

Terug naar boven

Welke massage past het beste bij mij?

Ik kan mij voorstellen dat je bij mijn aanbod, niet goed meer weet welke massage bij jou past. Je kan ten alle tijden altijd een massage boeken onder een ontspannende massage als je een oppervlakkige, zachte massagevorm zoekt of een klachtgerichte massage wanneer je een massage zoekt die wat dieper gaat en spiergericht is. Daarnaast kun je van de makkelijke online tool gebruik maken waarbij je aan de hand van enkele vragen erachter kan komen welke massagetechnieken bij jouw situatie passen.

Terug naar boven

 

Wat kost een massage bij jou?

Je kunt bij mij terecht vanaf € 20,- per half uur (bij een abonnement). Voor een uitgebreid tarievenoverzicht, kun je terecht op de webpagina tarieven.
Daarnaast kun je bij mij mogelijk in aanmerking komen voor de Bank der Wederdiensten. Dit is een project binnen mijn praktijk wanneer je wat voor mij kunt betekenen, in welke vorm dan ook. We maken hier een afspraak over, zodat we jouw inspanningen ruilen voor een massage of meerdere massages.

Terug naar boven

Kan ik ook een massage krijgen bij mij thuis?

Ja, dat is mogelijk. Hiervoor is in de regel bij stoelmassage zonetarieven bepaald, die op de tarievenpagina te vinden zijn. Voor tafelmassages is het tarief op aanvraag.
In geval van aandoeningen geldt een speciaal tarief , dat in samenspraak met jou wordt afgesproken in een overeenkomst. Hierbij wordt namelijk gelet op de frequentie van de massage en de duur per keer. Daarnaast maakt het verschil of je een massage wenst op de massagetafel of op de massagestoel.

Terug naar boven

Kan ik ook een cadeaubon krijgen of een massage cadeau doen?

Ja, dat is zeker mogelijk!
De cadeaubon is op afspraak af te halen in de massagepraktijk, maar het is ook mogelijk de bon te bestellen in de webwinkel. De bon is verkrijgbaar vanaf € 10,- en kan voor elk bedrag uitgeschreven worden. De cadeaubon is daarnaast ideaal voor de ontvanger. Hij of zij kan zowel de bon besteden in de masagepraktijk als in de webwinkel op artikelen. De bon is 5 jaar na de uitgiftedatum geldig.

Terug naar boven

Kan ik ook contant betalen bij massagepraktijk Romano Sandee?

Nee, per 1 december 2010 is dit niet meer mogelijk.

Terug naar boven

Kan ik pinnen bij massagepraktijk Romano Sandee?

Ja, dat is altijd mogelijk. Het is niet mogelijk om geld bij te pinnen.

Terug naar boven

Welke betalingsmogelijkheden heb ik nog meer bij massagepraktijk Romano Sandee?

Naast pinnen en het cadeaubonnen/cadeaukaarten, is het ook mogelijk om met je creditcard te betalen. Op dit moment worden drie creditcards geaccepteerd: Mastercard, VISA en American Express.

Terug naar boven

Met welke cadeaubonnen kan ik terecht bij massagepraktijk Romano Sandee?

Ik ben aangesloten bij verschillende externe cadeaubonnen, die je bij mij kunt verzilveren. Dit kan met bonnen onder de volgende merken: VVV Kadobon, Pluimen, Beauty& Wellness kaart, Your Gift Cards en BONGO. Daarnaast accepteer ik de Nationale Massagebon. Voor een overzicht van wat er allemaal mogelijk is met deze cadeaukaarten, verwijs ik je graag naar de pagina "Cadeaubonnen van derden".

Terug naar boven

Ik ben opzoek naar een stageplaats. Kan ik bij massagepraktijk Romano Sandee stage lopen?

Dit is helaas niet mogelijk. Ik heb een massagepraktijk aan huis en daarnaast te veel onregelmatigheden in het rooster. Ik vind dat ik op dat moment dan géén goede stageplaats heb. Daarnaast werk ik uitsluitend 1 op 1 met mensen, zodat de leeropbrengst te klein wordt wanneer een cliënt bezwaar maakt tegen het meelopen van een stagiaire.
Een alternatief voor een stage is het boeken van een massageworkshop. Je zorgt hierbij zelf voor een model waarop je leert masseren. Ook wanneer ja al (basis) massagekennis hebt opgedaan kan dit een prima manier zijn om nieuwe dingen erbij te leren. Kijk voor meer informatie hiervoor bij workshops en cursussen.

Terug naar boven

© 2019 Romano Sandee