Afspraak annuleren

Het kan voorkomen dat je een afspraak hebt gemaakt voor een massage of massageworkshop maar onverhoopt toch niet meer kunt (om welke reden dan ook) komen op de eerder gemaakte afspraak. In dat geval kun je de afspraak annuleren. Of het annuleren kosten met zich meebrengt hangt af van het moment van annuleren. 

Corona maatregelen

In verband met de corona maatregelen is het rondom het annuleren versoepelt. Dit wil zeggen wanneer je je niet fit, ziek of niet lekker voelt, of andere symptomen vertoont die passen bij corona (Covid-19), te weten hoesten, niezen, keelpijn, benauwdheid of verhoging bij jezelf of bij één van je gezinsleden, dan worden er vanzelfsprekend geen annuleringskosten in rekening gebracht. Voorwaarde is dan wel dat de afspraak wordt verplaatst.

Annuleringskosten

Het kan zijn dat er annuleringskosten in rekening worden gebracht. Dit hangt af vanaf het moment van annuleren. Dit moment van annuleren word vastgesteld op de tijdstempel van de e-mail of het tijdstip welk geregistreerd staat in het reserveersysteem. Zoals vermeld in de algemene voorwaarden zijn de volgende regels van kracht:

  • Bij afspraken met een waarde van € 100,- of minder kun je tot 72 uur voor aanvang kostenloos annuleren. Annuleer je de afspraak korter dan 72 uur voor aanvang of verschijn je niet op de gemaakte afspraak (no show), dan word het volledige bedrag van de afspraak in rekening gebracht.
  • Bij afspraken met een waarde van € 100,- of meer geldt een langere termijn voor annuleren. Je kunt bij deze afspraken tot 5 kalenderdagen voor aanvang kostenloos annuleren. Annuleer je in de periode van 120 uur (5 kalenderdagen) tot 72 uur voor aanvang, dan word er 50% van het bedrag van de afspraak in rekening gebracht. Annuleer je de afspraak korter dan 72 uur voor aanvang, dan word het volledige bedrag van de afspraak (100%) in rekening gebracht. In het geval dat je niet op de afspraak verschijnt (no show) zal ook het volledige bedrag in rekening worden gebracht.

In het geval dat er annuleringskosten in rekening worden gebracht, zal dit per factuur gebeuren. De betaaltermijn is conform de algemene voowaarden 14 dagen. Mocht de betaling dan uit blijven, zal het incassotraject in werking worden gezet. De eventueel daarbij komende kosten zijn voor je eigen rekening.

Hoe kan ik de afspraak annuleren?

Je kunt de afspraak op verschillende manieren annuleren.

Annuleringscode

Je hebt bij het maken van je afspraak per e-mail een bevestiging ontvangen. In deze bevestiging stond een annuleringscode, welke je kunt gebruiken om zelf de afspraak te annuleren. Hiervoor ga je terug naar het online reserveersysteem, waar onderaan een invulveld is voor de annuleringscode. Vul hier de code in die in de e-mail bevestiging staat en klik op "Annuleren". Hierna is de afspraak onmiddelijk geannuleerd. Indien je te laat bent met annuleren (korter dan 72 uur voor aanvang) dan kun je niet gebruik maken van dit systeem, het systeem adviseert je in dit geval contact met mij op te nemen.

Annuleren per e-mail

Het is ook mogelijk je annulering per e-mail door te geven. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Benoem hierin in elk geval de naam waarop gereserveerd is, de datum en het tijdstip. Dit kan in principe altijd (ook korter dan 72 uur voor aanvang). Je ontvangt na de annulering vanuit het reserveersysteem vervolgens een bevestiging dat je afspraak is geannuleerd.

Annuleren via Facebook

Je kunt ook een bericht sturen via de Facebookpagina van massagepraktijk Romano Sandee. Benoem in je bericht in elk geval de naam waarop gereserveerd is, de datum en het tijdstip. Dit kan in principe altijd, ook wanneer je korter dan 72 uur voor aanvang annuleert. Je ontvangt na de annulering vanuit het reserveersysteem vervolgens een bevestiging op het e-mailadres wat je hebt opgegeven bij je reservering wanneer de afspraak word geannuleerd.

Veelgestelde vragen over annuleren

© 2022 Romano Sandee