Workshop Liefdevolle massage altijd maatwerk

De workshop Liefdevolle massage word altijd als een maatwerk workshop aangeboden. Ieder mens en elke relatie is immers anders en zo kunnen de leerbehoeften bij man en vrouw ook weer verschillend zijn. Met de workshop Liefdevolle massage kan hier een invulling aan worden gegegeven zonder een gerichte techniek te leren.

Wanneer je de workshop Liefdevolle massage reserveert, ontvang je handmatig na de reservering nog een extra e-mail. In deze e-mail staan verschillende tips die handig zijn om over na te denken voorafgaand de workshop (bv. om de nagels kort te knippen), maar ook word er alvast gevraagd om na te gaan denken over de "leerwens" zoals ik deze noem. Dit is eigenlijk de wens welke je wil leren en dit kan geheel verschillend van elkaar zijn. Zo kan de dame graag wensen dat hij graag leert om subtieler te masseren of juist gericht op klachten in de nek, terwijl de heer graag wil dat de dame juist steviger masseert. Het is allemaal in deze workshop mogelijk. Zo is krachtig overkomen in een massage niet alleen kracht die daarin een rol speelt, maar ook de houding bijvoorbeeld.

Op het moment dat je binnenkomt, kun je je jas uit doen en vraag ik naar de leerwens, ik vat deze nog eens samen en er word besloten wie als eerste een massage ondergaat en wie als eerste dus gaat masseren. Wanneer er klachtgericht gewerkt gaat worden, zal ik voor de eigenlijk massage met visuele voorbeelden en uitleg de ligging van de spieren uitleggen én leer je voelen van weefsels (voor deze variant dien je teminste 1,5 uur massageworkshop te reserveren!). 

Hierna leer je gestructureerd een massage aan in verschillende fases wat zowel een diepere massage kan inhouden als een oppervlakkigere massage die meer gericht is op de wellness/welzijn.

Is de workshop Liefdevol masseren echt liefdevol?

Hierover is nog wel eens de vraag tijdens de workshop van mensen: is de massage wel echt zo liefdevol? Wanneer je liever spiergericht en dieper leert masseren omdat daar vaak spanningen zitten, is dat niet altijd de meest fijne massage op het moment zelf. Op dat moment is het misschien niet zo "Liefdevol" als je zou verwachten. Wél is de intentie (als het goed is) dan liefdevol: je partner wil namelijk graag je verlichten van je klachten. De titel "Liefdevol masseren" richt zich dan ook vooral op de intentie van de massage, dat je deze vanuit je hart en vanuit de liefde doet, ook al is het op het moment dat je dus wat dieper masseert, toch wat minder liefdevol overkomt, heeft dat meer effect op langere termijn. De ontspannende massage (de oppervlakkigere massage) word over het algemeen sneller als liefdevol ervaren, omdat de aanraking een stuk zachter is. Ook dit is natuurlijk weer geheel afhankelijk van de leerwensen van je partner en jezelf.

 

Massagepraktijk Romano Sandee communiceert met heldere communicatie

Heldere en duidelijke communicatie: dat is waar ik zelf veel waarde aan hecht. Dat komt ook naar voren in mijn website en in mijn e-mails, maar ook zijn mijn algemene voorwaarden en huisregels zo gemaakt zodat deze voor iedereen te begrijpen zijn in begrijpbare taal zonder dat je een juridische Einstein hiervoor hoeft te zijn.

Ook vind je op deze webpagina de veelgestelde vragen die in de loop van de jaren zijn verzameld van mensen. 

Mocht je dan nog wel ergens een vraag over hebben, dan kun je natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

Gratis oefeningen om je lichaam soepel te houden

Enkele jaren geleden heb ik verschillende oefeningen op video opgenomen die ondersteunend zijn om je spieren soepel te houden danwel aan te sterken. Deze oefeningen zijn gratis te bekijken via deze webpagina, waarbij deze ingedeeld zijn op segment. In mijn eigen webwinkel zijn hulpmiddelen optioneel te bestellen en enkele hiervan zijn in de massagepraktijk ook op voorraad. Hier kun je altijd naar vragen als je voor een massage komt of door vooraf even een contact op te nemen.

Gratis aanvullende adviezen

Indien het mogelijk is en een waardevolle toevoeging, zal ik na afloop van de massage gratis aanvullende adviezen geven. Dit kan zijn met betrekking tot de houding, maar ook in de vorm van een oefening die het beste past bij jouw situatie. Ik zal hierin alleen een advies geven wanneer het ook écht een zinvolle toevoeging is. Indien dit niet het geval is, geef ik ook geen aanvullende adviezen.

Efficiënte aanpak bij elke massagebehandeling

Tijdens de massagebehandelingen werk ik heel gestructureerd waardoor de behandeling in tijd én in de uitpak zo efficiënt mogelijk gegeven kan worden.

Ik heb voorafgaand jouw behandeling al een intakeformulier per mail ontvangen, hierdoor heb ik al een beeld kunnen vormen over jouw medische historie en welke behandelingen je al hebt gehad. Hier zal ik het nog kort met je over hebben tijdens het bezoek, zodat ik kan uitsluiten wat wel of niet voor jou heeft gewerkt. Daarnaast kan ik vragen om een toelichting op jouw genoemde klachten. Terwijl ik je dit vraag, visualiseer ik in mijn hoofd vaak al snel welke spieren in potentie deze klachten kunnen veroorzaken en zal in de "palpatie" de focus op leggen.

De werkwijze in stappen

Hierop volgend kleed je je uit (tot maximaal het ondergoed, maar indien je alleen voor je rug komt, mag je wat mij betreft altijd je broek aanhouden) en kun je op de massagetafel liggen. Bij vrouwen maak ik de BH los op het moment dat zij op de massagetafel liggen. 

Hierna begin ik met de palpatie, dit is eigenlijk het voelen van het weefsel. Ik kan hierbij niet voelen op emotie, dat kun je immers alleen zelf. Waar ik wél op voel is de weerstand vanuit de spieren, de huid en flexibiliteit van de huid. Ik loop spier voor spier na en controleer dan de mate van spanning. Hierin maak ik bij jou de vergelijking tussen links en rechts, waarbij ik gebruik maak van de referentiekader van ontspannen spieren. Op de plaatsen waar ik meer spanning voel, geeft het mij de indicatie dat daar de oorzaak kan liggen.

Na deze palpatiefase begin ik op de zijde van het lichaam waar ik de meeste spanning heb waargenomen, omdat ik verwacht daar het meeste tijd aan te gaan besteden. Wanneer de spanning van links en rechts soortgelijk zijn, vraag ik aan jou waar je het het meest gevoelige vind of begin ik aan de kant waarin je het meest vaardige bent (bv. bij rechtshandigen op rechts). Tevens beslis ik in deze fase concreet welke massagetechnieken ik het beste kan toepassen (indien je niet voor een concrete techniek hebt gekozen bij de reservering, zoals bij een klachtgerichte massage) bij de geconstateerde situatie.

Hierna begint de eigenlijke massage waarbij ik de spieren zo masseer, dat dit een nabootsing is van de beweging zoals ze deze normaal zouden maken, maar dan gericht op spierniveau in plaats van als spiergroep. Dit komt vaak ook een stuk intenser of gevoeliger aan. Helemaal als er een hoge spierspanning is, dan voelt dit voor mij aan als een soort snaar, vergelijkbaar met een gitaar snaar: waar je dit dan ook indrukt, het is dan over de gehele spier van het begin tot het eind voelbaar voor jou als massee.

Na de diepere/klachtgerichte massage sluit ik áltijd af met een ontspannende / oppervlakkigere massage. Dit om twee redenen, aan de ene kant het fysiologische aspect om de losgemaakte melkzuren (ook bekend als afvalstoffen) de gelegenheid te bieden om afgevoerd te kunnen worden door het lichaam. Anderzijds omdat het voor mijn eigen gevoel de massage volledig maakt en afsluit. 

Tenslotte sta je na de massage op, kleed je je weer aan en reik ik je water aan, dit heeft wederom vooral te maken om dus de melkzuren de gelegenheid te bieden om afgevoerd te kunnen worden via de nieren naar het urinekanaal. Het meer nemen van vocht zorgt ervoor dat je vaker moet plassen en daardoor dus ook deze afvoer stimuleert.

Geen intakegesprek

Bij veel fysiotherapeuten en masseurs heb je tijdens de eerste afspraak een intakegesprek om een beeld te vormen van de klachten en contra-indicaties van de massagebehandeling. Hierdoor gaat vaak een groot deel van de tijd verloren die dan niet meer te besteden is aan de massage. Dit vind ik persoonlijk zonde en ik doe dan ook niet aan een intakegesprek.

Wel ontkom ik er niet aan dat ik voorafgaand de massage een goed beeld wil vormen van wie ik op bezoek krijg, met welke klachten je komt en ik vooraf al een richting op kan denken met welke materialen en massagetechnieken ik wil werken. Daarnaast dien ik voor mijn verzekering van de massagepraktijk van elke cliënt een "risico-analyse" te maken. Met het intakeformulier geef ik hier dan ook direct vorm aan om aan deze vereiste te voldoen.

Het intakeformulier word altijd voorafgaand de afspraak per e-mail naar je verstuurd met het verzoek om deze ook per e-mail voorafgaand de afspraak te retourneren. Op deze manier kan ik contra-indicaties ook vooraf uitsluiten (waardoor we er niet samen bij de afspraak achter komen dat je een contra-indicatie hebt en dat de gewenste massage niet kan doorgaan) en vormt dit document tevens je persoonlijke dossier waarin bij elke afspraak bijgehouden word welke spierspanningen er geconstateerd zijn en welke behandeling hiervoo is ingezet.

Doordat dit intakeformulier vooraf digitaal word verstuurd, ingevuld en teruggestuurd bespaard dit tijd en dit houd dan weer in dat hier ook geen kosten in hoeven worden doorberekend naar jou als klant.

Afspraak korter dan 1 uur?

Indien de massage afspraak de eerste keer korter duurt dan 1 uur, wordt hier een toeslag voor gerekend. Deze toeslag word in rekening gebracht omdat de eerste keer altijd extra tijd kost. Ik heb eigenlijk altijd een uur nodig bij de eerste keer om tot een goede en volledige behandeling te komen bij één probleemgebied. Bij een kortere massage zit vaak dan ook enige uitlooptijd, vandaar dat bij kortere afspraken bij de eerste keer een toeslag word gerekend van € 5,-.

Geen onnodige kosten

Je betaalt bij massagepraktijk Romano Sandee geen onnodige kosten. Dit kan mede mogelijk gemaakt worden doordat er in het voortraject (om tot een afspraak te komen) je deze zelf inboekt via het online reserveersysteem en daardoor niet van mijn tijd gebruik hoeft te maken. 

Tijdens de massage zelf betaal je enkel alleen voor de massage en krijg je na afloop altijd bronwater aangeboden. Alle andere zaken die hier bij komen, zoals het gebruik van handdoeken zijn voor een klein bedrag bij te boeken. Wil je toch liever telefonisch reserveren? Dan kun je het callcenter bellen van 9.00-18.00 uur. Zij nemen dan het online reserveerscherm met je door en boeken de afspraak in. De bijkomende kosten van deze service bedraagt € 3,- bij diensten korter dan 1,5 uur.

De beste etherische olie bij jouw klacht…

05-10-2018

Hoe weet je nu welke etherische olie het beste past bij jouw klachten? En wat zijn dan eventuele con...

Je kunt niet ruiken

05-08-2018

Ja, je leest het goed. Je bent eigenlijk niet in staat om te ruiken. Eigenlijk is geen enkel mens ...

Hoe verzorg ik een droge huid?

05-08-2018

Ga ik je iets nieuws vertellen in dit artikel? Waarschijnlijk niet… Maar toch vind ik het b...

Etherische oliën

05-08-2018

Etherische oliën zijn pure en natuurzuivere oliën die het concentraat zijn van een plant...

Achtergrondinformatie Video over spierkn…

20-03-2016

Het is iets wat veelvoorkomend is en vrijwel dagelijks leg ik uit in mijn massagepraktijk wat het is...

Wat is een goede olie?

20-12-2013

Enkele jaren geleden heb ik al eens een artikel geschreven over wat een goede massageolie zou zijn. ...

Tablet-schouder en smartphone-pols

18-04-2013

 RSI is inmiddels een ruim begrip voor iedereen en ook in het verleden heb ik al eens aandacht ...

Brrr, wat is het koud - klachten in de m…

16-12-2012

Brrr, wat is het buiten weer koud. En koud weer leidt helaas tot veel klachten bij mensen. Mensen tr...

Swingende spierpijn

16-09-2011

Misschien ken je het wel. Gisteravond met vrienden en vriendinnen op stap geweest, drankje hier, dra...

© 2019 Romano Sandee