Petitie gestart voor lager btw-tarief voor masseurs

Groningen, 28 mei 2013 – De Groninger masseur Romano Sandee is een online petitie gestart om te pleiten voor een verlaging van het btw-tarief voor masseurs en massagetherapeuten. Hierbij zijn in twee dagen tijd al ruim tweehonderd handtekeningen geplaatst door veelal collega-masseurs en cliënten.

Door de overheid worden massages nog altijd gezien als een luxeproduct. Een kijkje achter de schermen laat echter al snel zien dat de meeste cliënten, die een massagepraktijk aandoen, toch komen voor spierklachten en de masseur steeds meer een dienst levert om fit en gezond te blijven. De masseur of massagetherapeut werkt in veel gevallen ook na afloop van een behandelserie door een fysiotherapeut, omdat zorgverzekeraars minder behandelingen vergoeden dan voorgaande jaren.

 

Romano: "In tegenstelling tot fysiotherapeuten, dragen masseurs echter de volle mep aan btw van 21 procent af. Fysiotherapeuten zijn namelijk vrijgesteld van btw. Een andere verzorgende branche, de kappersbranche, draagt nog altijd slechts 6 procent btw af. Ik vind dat masseurs dan ook onder het lage btw-tarief zouden moeten vallen."

 

Btw-verlaging tijdens economische recessie

 

In Nederland wordt momenteel fors bezuinigd, om op deze manier de begrotingstekort zo laag mogelijk te houden. Echter werken er in de massagebranche vooral zelfstandigen zonder personeel (zzp-ers), net als in de bouwsector. Daarom is het eerste verzoek om tijdens deze economische recessie de btw (tijdelijk) te verlagen naar 6 procent en bij voorkeur zelfs een blijvende verlaging naar 6 procent.

De petitie is te ondertekenen via: http://lageBTWvoormassage.petities.nl