Energie bewuste massagepraktijk

In mijn massagepraktijk probeer ik zo bewust mogelijk om te gaan met energie. Dit komt met name voort uit dat mijn massagepraktijk dicht bij het bevingsgebied zit en ik daarbij zo min mogelijk schade wil veroorzaken. 

Energiebewust werken

Om energiebewust te kunnen werken, zijn er verschillende maatregelen getroffen in en rond de woning (massagepraktijk Romano Sandee heeft praktijk aan huis), zoals het aanbrengen van isolerende maatregelen. 

Omdat massages vaak op de huid plaatsvinden, is het voor de cliënt van belang dat hij of zij het warm genoeg heeft. Het heeft daarom een uitdaging gevormd hoe er toch op het gasverbruik gereduceerd kon worden. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om de warmte op de massagetafel te vergroten, door een elektrische deken op de tafel te leggen, waardoor het aangenaam warm is voor de cliënt. De omgevingstemperatuur daarentegen is drastisch naar beneden gebracht van 22 graden Celsius naar 19 graden Celsius. Ik heb tevens gemerkt dat dit voor mij als masseur een aangename temperatuur is om in te werken.

Op de dagen dat de massagepraktijk niet in gebruik is, word er ook geen tot minimaal gas verbruikt doordat de thermostaat terug gaat naar 15 graden Celsius.

Koud?

De temperatuur van 19 graden Celsius is tot stand gekomen door te experimenteren. Ik heb gemerkt dat onder de 18,5 graden mensen het bij een klachtgerichte massage koud beginnen te vinden, 19 graden Celsius is de ondergrens bij een ontspannende massage. De meeste mensen merken pas het verschil wanneer zij van de massagetafel af komen, omdat de massagetafel verwarmt is.

Wanneer je van jezelf weet dat je het snel koud hebt, kun je altijd natuurlijk iets van een fleecedeken meebrengen met je handdoeken. Ook kun je de handdoekenservice bij massagepraktijk Romano Sandee boeken, in dat geval worden handdoeken meeverwarmt ook op de verwarming, iets wat prettig is in het winterseizoen.

In een enkel geval vinden mensen het alsnog te koud, in dat geval kan optioneel bij de reservering extra warmte worden bijgeboekt. De omgevingstemperatuur word dan met 2 tot 3 graden verhoogt. Door dit van tevoren aan te geven, kan de ruimte ook tijdig verwarmd worden naar de gewenste temperatuur. Voor het extra opstoken van de verwarming, word een toeslag in rekening gebracht van € 5,-. 

 1. Snel contact!

 2. Wat wil je doen?(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam(*)
  Geen naam ingevuld
 4. Telefoonnummer(*)
  Geen telefoonnummer ingevuld
 5. E-mailadres(*)
  Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
 6. Indien de afspraak tot 24 uur voor aanvang word geannuleerd, ben je conform de algemene voorwaarden verplicht de massage te voldoen. Indien het een massage(workshop) is met een waarde van meer dan € 100,-, dient de afspraak tenminste 72 uur voor aanvang geannuleerd te worden om dit kosteloos te kunnen doen. Het tijdstip van melden / klikken op verzenden is daarbij bindend.
 7. Wanneer en hoe laat was de geplande afspraak?
  Ongeldige invoer
 8. Je kunt online reserveren via het reserveersysteem. Het online reserveerysteem weergeeft de actuele beschikbaarheid binnen de openingstijden. Je kan tot 5 uur voor aanvang hier een reservering plaatsen.
 9. Wanneer online reserveren niet lukt, kun je een e-mail sturen of contact opnemen via het contactformulier waarin je de benodigde gegevens van je naam, telefoonnummer en e-mailadres, de gewenste massage en van hoe lang aangeeft. Daarnaast geef je minimaal 2 opties op wanneer je deze wil boeken, voor het geval het mogelijk al bezet is geraakt in de periode tussen de e-mail zending en dat ik voor jouw de reservering kan plaatsen.

  Je kan ook telefonisch reserveren: bel dan naar het nummer 06 - 3014 2725. In veel gevallen zul je de voice mail aan de lijn krijgen. Spreek je naam en telefoonnummer in, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug voor het maken van een telefonische afspraak, uiterlijk binnen 72 uur word de eerste belpoging ondernomen. De korting op online reserveren vervalt wanneer je op een andere wijze reserveert dan via het online reserveersysteem.
 10. Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom is er een online keuzehulp gemaakt waarbij je aan de hand van verschillende vragen je een advies word aangereikt welke massage ik zou adviseren voor jou.
 11. Je kunt bellen met het telefoonnummer 06 - 3014 2725 om een afspraak per telefoon te maken. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn de telefoon te beantwoorden, dan kun je je naam en telefoonnummer inspreken, waarna ik je zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 72 uur) terug bel met een afgeschermd nummer.

  Wanneer je online reserveert ontvang je een korting op de massage. Zie daarvoor de tarievenpagina.
 12. In het reserveersysteem word een tijdsvak van 5 uur gehanteerd voor aanvang van een massage. Toch kan het zijn dat je echt nog een massage nodig bent binnen deze tijd. Dan kun je dit formulier verzenden voor een spoedafspraak en zal ik je erover terug bellen. Ook kun je bellen naar 06 - 3014 2725 voor het maken van een afspraak. Echter kán het zo zijn dat ik je verzoek niet tijdig zie, je telefoon niet heb kunnen aannemen of reeds andere (privé)afspraken heb.

  Zie ik je spoed verzoek tijdig en kan er een afspraak plaatsvinden, dan zal ik door de aard van spoed een toeslag rekenen van 25% op het normale tarief. Bij spoedafspraken is het alleen mogelijk per PIN te betalen, het is dus niet mogelijk om spoedafspraken te maken en te voldoen met een cadeaubon.
 13. Vul hieronder 3 data in dat je zou kunnen met daarbij een tijd. Wanneer het je niet uit maakt qua tijdstip, geef dan een tijdvak aan, bijv. middag. Dan krijg je een afspraakvoorstel daarop aangepast mits mijn persoonlijke agenda dit toelaat.
 14. Je 1e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 15. Je 2e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 16. Je 3e voorkeur:
  Ongeldige invoer
 17. Welke duur van de massage wil je?(*)
  Ongeldige invoer
 18. Welke massage(workshop) zou je willen reserveren?(*)
  Ongeldige invoer
 19. Onderwerp:
  Ongeldige invoer
 20. Toelichting of vragen:
  Ongeldige invoer
 21. Ongeldige invoer
 22. Akkoord?(*)
  Ongeldige invoer
 23. Ik wil antwoord per:(*)


  Ongeldige invoer
 24. Nog niet aangevinkt
© 2018 Romano Sandee