Klachtgerichte massage

De klachtgerichte massage bij masseur Romano Sandee, specialist in schouder- en nekklachten.

Heb je last van schouderklachten, nekklachten of rugklachten? Dan ben je bij Massagepraktijk Romano Sandee in Groningen aan het juiste adres. Romano is gespecialiseerd in deze klachten en kan in veel gevallen de klachten verlichten of oplossen. Door een breed scala aan massages die Romano beheerst, kunnen verschillende massage-technieken gebruikt worden om deze spierklachten op te lossen.

Snel en effectief

Romano Sandee gaat graag vlot te werk zodat de massage zo effectief mogelijk is. Ik werk niet met een ellelange intakegesprek van een uur, zoals veel collega's doen. Ik vraag je bij binnenkomst kort wat ik voor je kan betekenen, waardoor de klachten zijn ontstaan en hoe lang deze inmiddels aanwezig zijn. Daarna wordt zo spoedig mogelijk gestart met de massagebehandeling, zodat er actief aan de klacht gewerkt kan worden. Er wordt eerst gevoeld (zonder olie) hoe de toestand van de spieren is en in welke mate er spierspanning aanwezig is. In mijn praktijk vergelijk ik dit altijd met biefstuk: die kan die rood, roze, welldone of bot zijn. Zo kun je goed vaststellen in welke mate de spierspanning in je lichaam aanwezig is.
Heb je te maken met eenvoudige spierklachten, dan bied ik de garantie dat in drie behandelingen de klachten verminderd of verdwenen zijn. Is het niet het geval? Dan krijg je de vierde behandeling gratis aangeboden. Kijk daarvoor bij "Oplos GARANTIE" voor meer informatie.

Breder perspectief

Naast de massage worden er ook tips meegegeven om de klacht ook na de behandelingen te blijven voorkomen of om de behandelingen te ondersteunen. Dit kan een combinatie zijn van oefeningen die meegegeven worden, maar kan ook advies gegeven worden over een goede werkhouding. Het belangrijkste is dat je naast de massagebehandelingen goed kan blijven functioneren in het dagelijks leven, ook als de klachten verholpen zijn. Er wordt dan ook nooit aangenomen de massage alleen voldoende is om de knopen en spierspanning op te lossen.

Massage is niet voor de lekker

Een klachtgerichte massage is nooit voor de lekker. De klachten zijn er niet voor niks ontstaan. Je bent vaak langdurig (en de één langer dan de ander) bij je eigen lichaam een grens over gegaan. Hier ben je misschien niet altijd bewust van geweest en op een bepaald moment zegt je lichaam: ik stop ermee en doe het zelf maar, waardoor de klachten zich gaan openbaren. Om deze klachten op te lossen moet deze grens opnieuw opgezocht en over worden gegaan. Hierdoor is een klachtgerichte massage veelal gevoelig. Elke massage wordt wel met ontspannende grepen afgesloten, zodat je niet met volledige spanning de praktijk uit loopt. Echter, je zult ook na een klachtgerichte massage de massage nog blijven voelen. Op de dag van de massage zou je vermoeid kunnen zijn en mogelijk hoofdpijn kunnen ervaren. De vermoeidheid komt vooral doordat jouw lichaam hard moet werken de afvalstoffen in de spieren goed af te voeren, wat veel energie kost. In de 24 tot 48 uur na de massage kun je nog steeds spierpijn ervaren, alsof je zwaar hebt gesport. In sommige gevallen kan het ook "beurs" aanvoelen. Na de 48 uur moet zeker dit gevoel afnemen.

Tips

Een klachtgerichte massage heeft impact op je lichaam. Het is dus belangrijk dat je zeker ook op de dag van de massage en de dagen (2 á 3) goed voor jezelf zorgt. Daarom enkele tips:

 • Drink voldoende vocht. Zonder vocht kan ons lichaam niet functioneren en nog belangrijker: vocht zorgt ervoor dat afvalstoffen goed worden afgevoerd via de urine. Drink daarom op de dag van de massage en de dagen erna minimaal 1,5 tot 2 liter vocht. Dit mag alles zijn, maar wees zuinig met cafeïne. Cafeïne onttrekt namelijk vocht en belemmert zo de afvoer van afvalstoffen.
 • Plan op de dag van de massage niet te veel activiteiten ná je massage. Je lichaam heeft namelijk tijd nodig om te herstellen en je kunt je na de massage vermoeid voelen. Je kunt daarna beter ontspannende activiteiten doen.
 • Wil je graag sporten? Mijn advies is het niet te doen op de dag van de massage. De massage heeft al veel impact op de spieren. Met name krachttrainingen kun je beter even laten. Cardiotraining kun je wel doen vóór de massage, maar na de massage is de ervaring dat veel mensen dit te heftig vinden.
 • Boek bij de eerste keer klachtgerichte massage altijd tenminste 60 minuten of "1e behandeling therapeutische massage" welke bijna bovenaan de lijst staan van de diensten. De tijd van 60 minuten is bij de eerste keer écht nodig om een goed beeld te krijgen van je spierklachten, wensen en verwachtingen. Bovendien is de ervaring dat er na de eerste keer veel tijd word besteed aan tips en begeleiding na de massage waardoor de mobiliteit en zelfredzaamheid door eigen inspanningen kunnen worden vergroot. Tevens vraagt de eerste keer extra tijd van de rapportage. Wanneer je korter boekt dan 60 minuten de eerste keer, zal er wel voor 60 minuten in rekening worden gebracht, gezien de afspraak dan toch uitloopt.
 • Boek minimaal 45 minuten klachtgerichte massage. Alleen op deze wijze is er voldoende tijd om één klachtgebied te behandelen. Zijn er meerdere gebieden, dan is het raadzaam om meer tijd in te boeken.
 • De frequentie van de massage is geheel aan jou, net wat je zelf nodig acht. Ik adviseer in het begin minimaal een keer per week, maximaal twee keer per week (afhankelijk van de snelheid waarmee je herstelt). Als het beter gaat en de klachten worden minder intens, kun je overgaan naar de frequentie van eenmaal per twee weken. Als dat allemaal goed gaat, kan de frequentie teruggebracht worden naar eens per maand.
 1. Snel contact!

 2. Wat wil je doen?(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam(*)
  Geen naam ingevuld
 4. Telefoonnummer(*)
  Geen telefoonnummer ingevuld
 5. E-mailadres(*)
  Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
 6. Indien de afspraak tot 24 uur voor aanvang word geannuleerd, ben je conform de algemene voorwaarden verplicht de massage te voldoen. Indien het een massage(workshop) is met een waarde van meer dan € 100,-, dient de afspraak tenminste 72 uur voor aanvang geannuleerd te worden om dit kosteloos te kunnen doen. Het tijdstip van melden / klikken op verzenden is daarbij bindend.
 7. Wanneer en hoe laat was de geplande afspraak?
  Ongeldige invoer
 8. Je kunt online reserveren via het reserveersysteem. Het online reserveerysteem weergeeft de actuele beschikbaarheid binnen de openingstijden. Je kan tot 5 uur voor aanvang hier een reservering plaatsen.
 9. Wanneer online reserveren niet lukt, kun je een e-mail sturen of contact opnemen via het contactformulier waarin je de benodigde gegevens van je naam, telefoonnummer en e-mailadres, de gewenste massage en van hoe lang aangeeft. Daarnaast geef je minimaal 2 opties op wanneer je deze wil boeken, voor het geval het mogelijk al bezet is geraakt in de periode tussen de e-mail zending en dat ik voor jouw de reservering kan plaatsen.

  Je kan ook telefonisch reserveren: bel dan naar het nummer 06 - 3014 2725. In veel gevallen zul je de voice mail aan de lijn krijgen. Spreek je naam en telefoonnummer in, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug voor het maken van een telefonische afspraak, uiterlijk binnen 72 uur word de eerste belpoging ondernomen. De korting op online reserveren vervalt wanneer je op een andere wijze reserveert dan via het online reserveersysteem.
 10. Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom is er een online keuzehulp gemaakt waarbij je aan de hand van verschillende vragen je een advies word aangereikt welke massage ik zou adviseren voor jou.
 11. Je kunt bellen met het telefoonnummer 06 - 3014 2725 om een afspraak per telefoon te maken. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn de telefoon te beantwoorden, dan kun je je naam en telefoonnummer inspreken, waarna ik je zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 72 uur) terug bel met een afgeschermd nummer.

  Wanneer je online reserveert ontvang je een korting op de massage. Zie daarvoor de tarievenpagina.
 12. In het reserveersysteem word een tijdsvak van 5 uur gehanteerd voor aanvang van een massage. Toch kan het zijn dat je echt nog een massage nodig bent binnen deze tijd. Dan kun je dit formulier verzenden voor een spoedafspraak en zal ik je erover terug bellen. Ook kun je bellen naar 06 - 3014 2725 voor het maken van een afspraak. Echter kán het zo zijn dat ik je verzoek niet tijdig zie, je telefoon niet heb kunnen aannemen of reeds andere (privé)afspraken heb.

  Zie ik je spoed verzoek tijdig en kan er een afspraak plaatsvinden, dan zal ik door de aard van spoed een toeslag rekenen van 25% op het normale tarief. Bij spoedafspraken is het alleen mogelijk per PIN te betalen, het is dus niet mogelijk om spoedafspraken te maken en te voldoen met een cadeaubon.
 13. Vul hieronder 3 data in dat je zou kunnen met daarbij een tijd. Wanneer het je niet uit maakt qua tijdstip, geef dan een tijdvak aan, bijv. middag. Dan krijg je een afspraakvoorstel daarop aangepast mits mijn persoonlijke agenda dit toelaat.
 14. Je 1e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 15. Je 2e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 16. Je 3e voorkeur:
  Ongeldige invoer
 17. Welke duur van de massage wil je?(*)
  Ongeldige invoer
 18. Welke massage(workshop) zou je willen reserveren?(*)
  Ongeldige invoer
 19. Onderwerp:
  Ongeldige invoer
 20. Toelichting of vragen:
  Ongeldige invoer
 21. Ongeldige invoer
 22. Akkoord?(*)
  Ongeldige invoer
 23. Ik wil antwoord per:(*)


  Ongeldige invoer
 24. Nog niet aangevinkt
© 2018 Romano Sandee