Guasha massage

Guasha massage bij massagepraktijk Romano Sandee te Groningen

De Guasha massage is een traditionele massage uit China die al voor het begin van onze jaartelling toegepast werd om klachten te behandelen die door de afvalstoffen veroorzaakt worden. Guasha staat letterlijk voor “de ziekte uit het lichaam schrapen”, wat dus ook gebeurt bij deze techniek. Door het schrapen met een jadesteen worden afvalstoffen beter afgevoerd en wordt de ziekte bestreden. De behandeling vindt plaats op de massagestoel of -tafel op de blote huid. Waar nodig zal de massage ook uitgevoerd kunnen worden met de handen, in plaats van de jadesteen.

Inhoud Guasha massage

Tijdens de Guasha massage wordt de negatieve Chi (energie) uit het lichaam geschraapt met een jadesteen. Deze steen is volgens de Chinese leer geneeskrachtig. Met de steen schraap je over het lichaam. Op plaatsen waar afvalstoffen of blokkades zitten, wordt de huid rood en verschijnen er rode tot zwarte vlekken die we Sha noemen. Ze lijken op bloeduitstortingen. Hierbij geldt: hoe donkerder de huid wordt, hoe meer afvalstoffen het lichaam verlaten en hoe ouder de blokkades zijn. De bloeduitstortingen verdwijnen vanzelf weer na 3 tot 7 dagen.

Gericht op bestrijden van klachten

De Guashamassage kan worden toegepast bij ziekten of klachten als:

 • Hoofdpijn
 • Nekklachten
 • Schouderklachten
 • Tennisarm
 • Gewrichtspijn
 • Rugpijn
 • Kuitkrampen
 • Reumatische pijn
 • RSI- klachten
 • Spijsverteringsklachten
 • Slapeloosheid
 • Allergie

Een volledige behandeling met Guashamassage duurt 60 minuten. Echter, voor het behandelen van gerichte klachten kan 30 of 45 minuten ook voldoende werken. De behandeling is niet pijnlijk, maar kan zeker gevoelig zijn. Ook in de dagen erna kan het behandelde gebied gevoelig zijn. Na ongeveer twee weken kan de behandeling opnieuw plaatsvinden. Naarmate er meer behandelingen hebben plaatsgevonden, zal er ook meer positieve Chi gaan stromen en dit zal de rode vlekken sneller doen verdwijnen. Wanneer je onder druk gevoelig reageert, is het wellicht beter om voor een andere techniek te kiezen uit de Chinese geneeskunde. Hierin kan Cupping massagetherapie een uitkomst bieden, die de huid, bindweefsel en spierweefsel optrekken én dus minder druk op de (pijnlijke) spieren heeft.

Mogelijke reactie op de Guashamassage

Naar aanleiding van de behandeling kan het lichaam reacties geven als vermoeidheid, juist meer energie krijgen, jeuk, tintelingen, blauwe plekken en het gevoel dat er een last van je schouders gaat. Er komen veel afvalstoffen vrij. Het is dan ook essentieel om veel te drinken na deze behandeling, om zo de afvalstoffen af te voeren.

guasha MASSAGE BOEKEN?

De Guasha massage is een massage die niet vaak geboekt wordt. Wil je deze massage boeken? Reserveer dan in het online reserveersysteem de "Klachtgerichte massage" en vermeld dan expliciet dat je kiest voor de Guasha massage. Dan zorg ik dat de juiste attributen klaar liggen. Je kan ook een e-mail sturen via het contactformulier

Let op! Boek bij de eerste keer therapeutische massage altijd tenminste 60 minuten of "1e behandeling therapeutische massage" welke bijna bovenaan de lijst staan van de diensten. De tijd van 60 minuten is bij de eerste keer écht nodig om een goed beeld te krijgen van je spierklachten, wensen en verwachtingen. Bovendien is de ervaring dat er na de eerste keer veel tijd word besteed aan tips en begeleiding na de massage waardoor de mobiliteit en zelfredzaamheid door eigen inspanningen kunnen worden vergroot. Tevens vraagt de eerste keer extra tijd van de rapportage. Wanneer je korter boekt dan 60 minuten de eerste keer, zal er wel voor 60 minuten in rekening worden gebracht, gezien de afspraak dan toch uitloopt.

 1. Snel contact!

 2. Wat wil je doen?(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam(*)
  Geen naam ingevuld
 4. Telefoonnummer(*)
  Geen telefoonnummer ingevuld
 5. E-mailadres(*)
  Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
 6. Indien de afspraak tot 24 uur voor aanvang word geannuleerd, ben je conform de algemene voorwaarden verplicht de massage te voldoen. Indien het een massage(workshop) is met een waarde van meer dan € 100,-, dient de afspraak tenminste 72 uur voor aanvang geannuleerd te worden om dit kosteloos te kunnen doen. Het tijdstip van melden / klikken op verzenden is daarbij bindend.
 7. Wanneer en hoe laat was de geplande afspraak?
  Ongeldige invoer
 8. Je kunt online reserveren via het reserveersysteem. Het online reserveerysteem weergeeft de actuele beschikbaarheid binnen de openingstijden. Je kan tot 5 uur voor aanvang hier een reservering plaatsen.
 9. Wanneer online reserveren niet lukt, kun je een e-mail sturen of contact opnemen via het contactformulier waarin je de benodigde gegevens van je naam, telefoonnummer en e-mailadres, de gewenste massage en van hoe lang aangeeft. Daarnaast geef je minimaal 2 opties op wanneer je deze wil boeken, voor het geval het mogelijk al bezet is geraakt in de periode tussen de e-mail zending en dat ik voor jouw de reservering kan plaatsen.

  Je kan ook telefonisch reserveren: bel dan naar het nummer 06 - 3014 2725. In veel gevallen zul je de voice mail aan de lijn krijgen. Spreek je naam en telefoonnummer in, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug voor het maken van een telefonische afspraak, uiterlijk binnen 72 uur word de eerste belpoging ondernomen. De korting op online reserveren vervalt wanneer je op een andere wijze reserveert dan via het online reserveersysteem.
 10. Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom is er een online keuzehulp gemaakt waarbij je aan de hand van verschillende vragen je een advies word aangereikt welke massage ik zou adviseren voor jou.
 11. Je kunt bellen met het telefoonnummer 06 - 3014 2725 om een afspraak per telefoon te maken. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn de telefoon te beantwoorden, dan kun je je naam en telefoonnummer inspreken, waarna ik je zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 72 uur) terug bel met een afgeschermd nummer.

  Wanneer je online reserveert ontvang je een korting op de massage. Zie daarvoor de tarievenpagina.
 12. In het reserveersysteem word een tijdsvak van 5 uur gehanteerd voor aanvang van een massage. Toch kan het zijn dat je echt nog een massage nodig bent binnen deze tijd. Dan kun je dit formulier verzenden voor een spoedafspraak en zal ik je erover terug bellen. Ook kun je bellen naar 06 - 3014 2725 voor het maken van een afspraak. Echter kán het zo zijn dat ik je verzoek niet tijdig zie, je telefoon niet heb kunnen aannemen of reeds andere (privé)afspraken heb.

  Zie ik je spoed verzoek tijdig en kan er een afspraak plaatsvinden, dan zal ik door de aard van spoed een toeslag rekenen van 25% op het normale tarief. Bij spoedafspraken is het alleen mogelijk per PIN te betalen, het is dus niet mogelijk om spoedafspraken te maken en te voldoen met een cadeaubon.
 13. Vul hieronder 3 data in dat je zou kunnen met daarbij een tijd. Wanneer het je niet uit maakt qua tijdstip, geef dan een tijdvak aan, bijv. middag. Dan krijg je een afspraakvoorstel daarop aangepast mits mijn persoonlijke agenda dit toelaat.
 14. Je 1e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 15. Je 2e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 16. Je 3e voorkeur:
  Ongeldige invoer
 17. Welke duur van de massage wil je?(*)
  Ongeldige invoer
 18. Welke massage(workshop) zou je willen reserveren?(*)
  Ongeldige invoer
 19. Onderwerp:
  Ongeldige invoer
 20. Toelichting of vragen:
  Ongeldige invoer
 21. Ongeldige invoer
 22. Akkoord?(*)
  Ongeldige invoer
 23. Ik wil antwoord per:(*)


  Ongeldige invoer
 24. Nog niet aangevinkt
© 2018 Romano Sandee