Fibrocuppingmassage

 

De Fibrocuppingmassage is een massagetechniek waarbij cuppingmassagetherapie is toegepast bij de aandoening fibromyalgie. Fibromyalgie is een aandoening waarbij er sprake is van verklevingen in de spieren en aanhechtingen. Op deze plaatsen is vaak een gebrek aan doorbloeding en door middel van fibrocupping wordt de doorbloeding lokaal gestimuleerd.

Werking fibrocupping

De fibrocupping wordt uitgevoerd met speciale massageolie die al gebruikt wordt in de fibromassage, bestaande uit amandelolie, jojobaolie, vitamine E en de etherische olie rooms-kamille. Deze olie wordt op de huid aangebracht. Vervolgens wordt er een plastic cup op de huid aangebracht en door middel van vacuüm worden de huid, spier, bindweefsel en bloedvaten opgetrokken. Hierdoor ontstaat er in korte tijd lokaal doorbloeding. Doordat op de plek van de cup doorbloeding ontstaat, is het mogelijk dat verklevingen door het lichaam worden opgeruimd.

Effect fibrocupping

Op de dag van de fibrocupping voel je je waarschijnlijk wel erg lekker, omdat het doorbloedingelement goed aanwezig is. De dag na de behandeling en de tweede dag na de behandeling is het vaak wel minder lekker en kun je spierpijn ervaren. De dagen hierna wordt het in principe weer beter. Ook is gebleken dat met name de eerste twee behandelingen als pittig werden ervaren door de proefpersonen.

Behandelingen

Om een goede basis te kunnen neerzetten voor gunstige resultaten van de fibrocupping massage, is het belangrijk de startkuur structureel in te plannen. Bij massagepraktijk Romano Sandee kan je dit eenvoudig doen via het online reserveersysteem. Voor de startkuur is de aanbeveling vijf behandelingen te boeken. Ook zal het aan het begin even doorbijten zijn: het gaat om pittige behandelingen. Na de basiskuur kan de termijn tussen de behandelingen verruimd worden. Hoeveel ruimte er gewenst is tussen twee behandelingen verschilt van persoon tot persoon en is tevens afhankelijk van de wensen die je hebt. Per behandeling per deelsegment (je hebt twee segmenten: rug, schouders en nek of armen, handen, benen, voeten) is de behandelduur per segment ongeveer 30 minuten, met daarbij het verzoek om de eerste behandeling 45 minuten in te boeken om zowel de volledige behandeling als een duidelijke voorbespreking met uitleg te kunnen doen. De massage is te reserveren in de tijdseenheden van 30, 45, 60 en 75 minuten.

Resultaten fibrocupping

Er zijn twee case reports geweest alvorens deze massage werd aangeboden bij massagepraktijk Romano Sandee. Gedurende drie behandelingen achtereen werd bijgehouden door de proefpersoon wat het pijncijfer is, de pijnintensiteit (dus in welke mate deze aanwezig is) en de weerstand (hoe stijf voelt het). Voor de proef begon moest iemand een dag prikken en daarbij de waarden aangeven, die als nulmeting fungeren voor de tijd gedurende de proef. Uiteindelijk zijn er bij de mannelijk proefpersoon na 3 behandelingen die structureel elke week plaatsvonden de volgende conclusies getrokken: het pijncijfer kan maximaal dalen van een 7 naar een 3, de pijnintensiteit van een 5 naar een 3 en de weerstand van een 6 naar een 3. Gemiddeld zou je kunnen zeggen dat fibrocupping in een korte tijd 50% de pijn kan verlichten. 

De conclusie is dat fibrocuppingmassage effectiever is dan fibromassage op zichzelf.

Fibrocupping: geen lekkere massage

Eén ding moet wel gelijk vermeld worden: de fibrocupping is geen lekkere massage. Je kan je wellicht voorstellen dat de behandeling erg krachtig zal zijn op het moment dat je met vacuümkrachten gaat werken. Op plaatsen waar de doorbloeding niet optimaal plaatsvindt (zoals bij fibromyalgie vaak het geval is), is er een vergrote kans dat er lokaal blauwe plekken ontstaan. Daarom raad ik aan om je partner (wanneer die partner aanwezig is) te vertellen dat dit de effecten zijn van de fibrocupping. Je kunt hem of haar natuurlijk ook eens meenemen naar een behandeling.

Let op! Boek bij de eerste keer therapeutische massage altijd tenminste 60 minuten of "1e behandeling therapeutische massage" welke bijna bovenaan de lijst staan van de diensten. De tijd van 60 minuten is bij de eerste keer écht nodig om een goed beeld te krijgen van je spierklachten, wensen en verwachtingen. Bovendien is de ervaring dat er na de eerste keer veel tijd word besteed aan tips en begeleiding na de massage waardoor de mobiliteit en zelfredzaamheid door eigen inspanningen kunnen worden vergroot. Tevens vraagt de eerste keer extra tijd van de rapportage. Wanneer je korter boekt dan 60 minuten de eerste keer, zal er wel voor 60 minuten in rekening worden gebracht, gezien de afspraak dan toch uitloopt.

 1. Snel contact!

 2. Wat wil je doen?(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam(*)
  Geen naam ingevuld
 4. Telefoonnummer(*)
  Geen telefoonnummer ingevuld
 5. E-mailadres(*)
  Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
 6. Indien de afspraak tot 24 uur voor aanvang word geannuleerd, ben je conform de algemene voorwaarden verplicht de massage te voldoen. Indien het een massage(workshop) is met een waarde van meer dan € 100,-, dient de afspraak tenminste 72 uur voor aanvang geannuleerd te worden om dit kosteloos te kunnen doen. Het tijdstip van melden / klikken op verzenden is daarbij bindend.
 7. Wanneer en hoe laat was de geplande afspraak?
  Ongeldige invoer
 8. Je kunt online reserveren via het reserveersysteem. Het online reserveerysteem weergeeft de actuele beschikbaarheid binnen de openingstijden. Je kan tot 5 uur voor aanvang hier een reservering plaatsen.
 9. Wanneer online reserveren niet lukt, kun je een e-mail sturen of contact opnemen via het contactformulier waarin je de benodigde gegevens van je naam, telefoonnummer en e-mailadres, de gewenste massage en van hoe lang aangeeft. Daarnaast geef je minimaal 2 opties op wanneer je deze wil boeken, voor het geval het mogelijk al bezet is geraakt in de periode tussen de e-mail zending en dat ik voor jouw de reservering kan plaatsen.

  Je kan ook telefonisch reserveren: bel dan naar het nummer 06 - 3014 2725. In veel gevallen zul je de voice mail aan de lijn krijgen. Spreek je naam en telefoonnummer in, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug voor het maken van een telefonische afspraak, uiterlijk binnen 72 uur word de eerste belpoging ondernomen. De korting op online reserveren vervalt wanneer je op een andere wijze reserveert dan via het online reserveersysteem.
 10. Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom is er een online keuzehulp gemaakt waarbij je aan de hand van verschillende vragen je een advies word aangereikt welke massage ik zou adviseren voor jou.
 11. Je kunt bellen met het telefoonnummer 06 - 3014 2725 om een afspraak per telefoon te maken. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn de telefoon te beantwoorden, dan kun je je naam en telefoonnummer inspreken, waarna ik je zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 72 uur) terug bel met een afgeschermd nummer.

  Wanneer je online reserveert ontvang je een korting op de massage. Zie daarvoor de tarievenpagina.
 12. In het reserveersysteem word een tijdsvak van 5 uur gehanteerd voor aanvang van een massage. Toch kan het zijn dat je echt nog een massage nodig bent binnen deze tijd. Dan kun je dit formulier verzenden voor een spoedafspraak en zal ik je erover terug bellen. Ook kun je bellen naar 06 - 3014 2725 voor het maken van een afspraak. Echter kán het zo zijn dat ik je verzoek niet tijdig zie, je telefoon niet heb kunnen aannemen of reeds andere (privé)afspraken heb.

  Zie ik je spoed verzoek tijdig en kan er een afspraak plaatsvinden, dan zal ik door de aard van spoed een toeslag rekenen van 25% op het normale tarief. Bij spoedafspraken is het alleen mogelijk per PIN te betalen, het is dus niet mogelijk om spoedafspraken te maken en te voldoen met een cadeaubon.
 13. Vul hieronder 3 data in dat je zou kunnen met daarbij een tijd. Wanneer het je niet uit maakt qua tijdstip, geef dan een tijdvak aan, bijv. middag. Dan krijg je een afspraakvoorstel daarop aangepast mits mijn persoonlijke agenda dit toelaat.
 14. Je 1e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 15. Je 2e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 16. Je 3e voorkeur:
  Ongeldige invoer
 17. Welke duur van de massage wil je?(*)
  Ongeldige invoer
 18. Welke massage(workshop) zou je willen reserveren?(*)
  Ongeldige invoer
 19. Onderwerp:
  Ongeldige invoer
 20. Toelichting of vragen:
  Ongeldige invoer
 21. Ongeldige invoer
 22. Akkoord?(*)
  Ongeldige invoer
 23. Ik wil antwoord per:(*)


  Ongeldige invoer
 24. Nog niet aangevinkt
© 2018 Romano Sandee