Werkwijze APK

Je weet misschien niet helemaal welke massage bij je past, of waar je nu precies de klachten hebt zitten. Dan zou de APK voor je lichaam een goede benadering zijn. Daarnaast is het mogelijk dat je de APK voor je lichaam gebruikt om je eigen lichaam goed in vorm te houden. Dat is natuurlijk allemaal mogelijk. Voor de APK voor je lichaam wordt een relatief vaste werkwijze gebruikt.

 

Voor je afspraak

Voordat je in de praktijk komt voor de APK voor je lichaam, dien je eerst een afspraak te boeken via het online reserveersysteem. Hierbij kies je uiteindelijk voor de service APK voor het lichaam, die alleen voor 45 minuten of 1 uur te boeken is. In dit uur wordt minimaal één zone gecontroleerd. Dit is afhankelijk van hoeveel spanningen er in verschillende spieren gevonden worden en hoe deze spieren behandeld worden.

Op het moment dat je gereserveerd hebt en je bent nog niet eerder in de praktijk geweest, dan ontvang je later de vraag om je persoonlijk dossier in te vullen. Zo krijg ik een beeld van wie er naar de praktijk komt en van je medische achtergrondinformatie. Het wordt één keer aangeboden om dit van te voren te doen. Als je het niet van te voren invult, dan zal deze vragenlijst alsnog worden doorgenomen tijdens je afspraak. Dat gaat dan ten koste van je eigen (massage)tijd. Ook kun je ervoor kiezen geen persoonlijk dossier aan te maken, maar dan zul je hier een verklaring voor moeten tekenen, zoals op de webpagina aangegeven is.

 

Tijdens je afspraak

Voor de massage begint, vraag ik nog even kort waar je op dat moment klachten ervaart, zodat ik tijdens de APK daar wat meer nadruk op kan leggen. Daarnaast kan het zijn dat uit je persoonlijk dossier enkele vragen voor mij naar voren zijn gekomen, waar ik nog even naar doorvraag. Zeker wanneer je vrij recent nog onder behandeling bent geweest van een andere specialist, vraag ik hier altijd even naar.

Vervolgens ontkleed je je en kun je op de massagetafel plaats nemen. Het ondergoed blijft bij mij altijd aan, omdat ik niets wil met de intieme zones. Die zijn voor je partner bedoeld. Bij vrouwen maak ik de bh los op de tafel. Het is dan ook handig als je als vrouw hier rekening mee houdt, dus dat de sluiting van de bh zich ook op de achterkant van de bh bevindt.

Spier voor spier wordt de spierspanning gecontroleerd. Ook wordt er gecontroleerd of en in welke mate er mogelijk knopen aanwezig zijn. De APK voor je lichaam wordt volgens een vaste methode en gestructureerd uitgevoerd. Vervolgens, waar mogelijk, zullen de "knelpunten" worden losgemaakt. Dit kan dan ook mogelijk gevoelig zijn, maar het heeft als doel dat je je na afloop beter gaat voelen. 

Na de massage wordt nog kort ontspannend gemasseerd op de behandelde gebieden. Dit omdat ik het niet leuk zou vinden dat ik je een hele tijd flink aanpak, maar vervolgens met alle spanning die ook ontstaan is de praktijk laat verlaten. Daarom sluit ik al mijn massages altijd af met in elk geval een paar minuten ontspannende massage. 

Indien het mogelijk is, ontvang je ook nog een (kort) advies ter verbetering van je situatie en een advies hoe je verder zou kunnen gaan na deze APK. Ik adviseer in het algemeen altijd om even een week later terug te komen voor een massage van 45 minuten, afhankelijk van wat er gedaan is aan herstel.

 

Na je afspraak

Het is belangrijk om na je afspraak niet al te veel meer te plannen. Je wordt over het algemeen een uur vrij stevig onder handen genomen en dat betekent ook dat er veel in je lichaam gebeurt. Je moet het eigenlijk vergelijken met een uur heel erg intensief sporten om te kunnen vergelijken wat er in je lichaam gebeurt. Het is dan ook raadzaam om met name ná de massage voldoende vocht te consumeren en gedurende de dag minimaal 1,5 tot 2 liter vocht te drinken. Bij voorkeur geen caffeïnehoudende dranken, omdat dit de vochtbalans negatief beïnvloedt. Het kan tevens zo zijn dat je, net als bij gewoon sporten, 2 tot 3 dagen na de massage spierpijn ervaart.

Voor je persoonlijk dossier wordt na de massage altijd beschreven welke spieren zijn behandeld. Ook vind ik het altijd prettig dat je het mij nog even laat weten wanneer je het gevoel hebt dat de klachten over zijn. Dit kan dan ook in jouw persoonlijk dossier worden opgenomen.

 1. Snel contact!

 2. Wat wil je doen?(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam(*)
  Geen naam ingevuld
 4. Telefoonnummer(*)
  Geen telefoonnummer ingevuld
 5. E-mailadres(*)
  Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
 6. Indien de afspraak tot 24 uur voor aanvang word geannuleerd, ben je conform de algemene voorwaarden verplicht de massage te voldoen. Indien het een massage(workshop) is met een waarde van meer dan € 100,-, dient de afspraak tenminste 72 uur voor aanvang geannuleerd te worden om dit kosteloos te kunnen doen. Het tijdstip van melden / klikken op verzenden is daarbij bindend.
 7. Wanneer en hoe laat was de geplande afspraak?
  Ongeldige invoer
 8. Je kunt online reserveren via het reserveersysteem. Het online reserveerysteem weergeeft de actuele beschikbaarheid binnen de openingstijden. Je kan tot 5 uur voor aanvang hier een reservering plaatsen.
 9. Wanneer online reserveren niet lukt, kun je een e-mail sturen of contact opnemen via het contactformulier waarin je de benodigde gegevens van je naam, telefoonnummer en e-mailadres, de gewenste massage en van hoe lang aangeeft. Daarnaast geef je minimaal 2 opties op wanneer je deze wil boeken, voor het geval het mogelijk al bezet is geraakt in de periode tussen de e-mail zending en dat ik voor jouw de reservering kan plaatsen.

  Je kan ook telefonisch reserveren: bel dan naar het nummer 06 - 3014 2725. In veel gevallen zul je de voice mail aan de lijn krijgen. Spreek je naam en telefoonnummer in, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug voor het maken van een telefonische afspraak, uiterlijk binnen 72 uur word de eerste belpoging ondernomen. De korting op online reserveren vervalt wanneer je op een andere wijze reserveert dan via het online reserveersysteem.
 10. Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom is er een online keuzehulp gemaakt waarbij je aan de hand van verschillende vragen je een advies word aangereikt welke massage ik zou adviseren voor jou.
 11. Je kunt bellen met het telefoonnummer 06 - 3014 2725 om een afspraak per telefoon te maken. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn de telefoon te beantwoorden, dan kun je je naam en telefoonnummer inspreken, waarna ik je zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 72 uur) terug bel met een afgeschermd nummer.

  Wanneer je online reserveert ontvang je een korting op de massage. Zie daarvoor de tarievenpagina.
 12. In het reserveersysteem word een tijdsvak van 5 uur gehanteerd voor aanvang van een massage. Toch kan het zijn dat je echt nog een massage nodig bent binnen deze tijd. Dan kun je dit formulier verzenden voor een spoedafspraak en zal ik je erover terug bellen. Ook kun je bellen naar 06 - 3014 2725 voor het maken van een afspraak. Echter kán het zo zijn dat ik je verzoek niet tijdig zie, je telefoon niet heb kunnen aannemen of reeds andere (privé)afspraken heb.

  Zie ik je spoed verzoek tijdig en kan er een afspraak plaatsvinden, dan zal ik door de aard van spoed een toeslag rekenen van 25% op het normale tarief. Bij spoedafspraken is het alleen mogelijk per PIN te betalen, het is dus niet mogelijk om spoedafspraken te maken en te voldoen met een cadeaubon.
 13. Vul hieronder 3 data in dat je zou kunnen met daarbij een tijd. Wanneer het je niet uit maakt qua tijdstip, geef dan een tijdvak aan, bijv. middag. Dan krijg je een afspraakvoorstel daarop aangepast mits mijn persoonlijke agenda dit toelaat.
 14. Je 1e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 15. Je 2e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 16. Je 3e voorkeur:
  Ongeldige invoer
 17. Welke duur van de massage wil je?(*)
  Ongeldige invoer
 18. Welke massage(workshop) zou je willen reserveren?(*)
  Ongeldige invoer
 19. Onderwerp:
  Ongeldige invoer
 20. Toelichting of vragen:
  Ongeldige invoer
 21. Ongeldige invoer
 22. Akkoord?(*)
  Ongeldige invoer
 23. Ik wil antwoord per:(*)


  Ongeldige invoer
 24. Nog niet aangevinkt
© 2018 Romano Sandee