Workshop Leer masseren

Heb je altijd al eens willen leren masseren maar zonder al te veel ingewikkelde of langdurige cursussen te volgen? Dat kan bij de workshop “Leer masseren” van massagepraktijk Romano Sandee. Tijdens deze workshop wordt de workshop geheel afgestemd op jouw leerwens. Een standaardworkshop is dit dan ook zeker niet: bij iedereen zal de workshop anders zijn, omdat iedereen wat anders wil leren.

Voor zowel beginners als professionals

Omdat deze workshop geheel op maat gegeven wordt vanuit jouw leerwens, is deze workshop af te stemmen op zowel het niveau van beginners als ook voor professionals. De workshop wordt in een privésetting gegeven, dus je leert één op één de verschillende massagetechnieken toe te passen op je model. Het model kun je zelf meenemen. Dat kan bijvoorbeeld een familielid of vriend(in) zijn, maar je kunt er ook ervoor kiezen dat Romano Sandee bemiddelt bij het vinden van een model. Het voordeel van oefenen op een model dat je niet kent, is dat deze persoon doorgaans objectiever kan vergelijken tussen de instructeur en cursist.

Jouw leerwens staat centraal

Jouw leerwens staat dus volledig centraal bij de workshop. Door deze afstemming kunnen er ontzettend veel verschillende dingen aan bod komen. Of dit nu massagegrepen zijn uit de klassieke massage, de sportmassage of de lomi lomi massage: ze kunnen allemaal terugkomen in deze workshop. Ook is het mogelijk in deze lessen technieken mee te krijgen die verder gaan dan alleen welzijnsontspanning. Je kunt dan bijvoorbeeld leren hoe je een knoop uit een spier kunt halen met verschillende technieken. Dan ga je dus meer de massagetherapeutische kant op. In dat geval zou je bijvoorbeeld ook meer kunnen leren over de de anatomische en fysiologische kant van massage en technieken leren toepassen zoals cupping massagetherapie, triggerpoints of fibromyalgiemassage. Bij de massagetherapeutische kant is ook de theorie erachter van belang. Daarom zal bij deze leerwens de theorie op een praktische manier toegevoegd worden binnen de workshop.

Hoe gaat het dan in zijn werk?

Allereerst maak je zelf een afspraak in het online reserveersysteem voor deze workshop. Dit kan in verschillende tijdsvarianten vanaf 1 uur. Na het maken van je reservering ontvang je een e-mail met informatie en zaken waar je rekening mee kunt houden voorafgaand aan de workshop. Daarnaast word je in deze e-mail alvast verzocht na te gaan denken over je leerwens (voor zover je dat nog niet gedaan had).

Bij binnenkomst bij de afspraak vraagt Romano Sandee aan je wat je leerwens is, hij probeert daarin je leerwens zo duidelijk mogelijk in beeld te krijgen om je op deze manier een zo concreet mogelijke workshop aan te kunnen bieden. Hierop volgt de workshop waarin je verschillende massagetechnieken en eventueel de theorie kunt leren.

Na afloop maakt Romano Sandee in het kort aantekeningen welke grepen je aangeleerd hebt gekregen. Binnen twee weken na het volgen van de workshop ontvang je vervolgens via de e-mail een document waarin alle massagegrepen uitgeschreven staan die je hebt geleerd.

Belastingaftrek voor deze workshop mogelijk

De workshop “Leer masseren” is mogelijk af te trekken van de belasting. De voorwaarde om dit te kunnen aftrekken bij de belastingdienst over de te betalen inkomstenbelasting is dat de workshop of cursus die je volgt gaat gebruiken om inkomsten te verwerven, hetzij in een eigen praktijk of in loondienst. De belastingdienst heeft een drempelbedrag van € 250,-, boven dit bedrag kun je de kosten aftrekken van de inkomstenbelasting bij de aangifte van het belastingjaar. De voorwaarde is dan wel dat je de workshop zelf heb bekostigd en er geen vergoeding voor hebt ontvangen van je werkgever of bij toekomstige zelfstandige ondernemers op de balans hebt afgetrokken als bedrijfskosten.

Zie meer op de website van de belastingdienst.

 1. Snel contact!

 2. Wat wil je doen?(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam(*)
  Geen naam ingevuld
 4. Telefoonnummer(*)
  Geen telefoonnummer ingevuld
 5. E-mailadres(*)
  Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
 6. Indien de afspraak tot 24 uur voor aanvang word geannuleerd, ben je conform de algemene voorwaarden verplicht de massage te voldoen. Indien het een massage(workshop) is met een waarde van meer dan € 100,-, dient de afspraak tenminste 72 uur voor aanvang geannuleerd te worden om dit kosteloos te kunnen doen. Het tijdstip van melden / klikken op verzenden is daarbij bindend.
 7. Wanneer en hoe laat was de geplande afspraak?
  Ongeldige invoer
 8. Je kunt online reserveren via het reserveersysteem. Het online reserveerysteem weergeeft de actuele beschikbaarheid binnen de openingstijden. Je kan tot 5 uur voor aanvang hier een reservering plaatsen.
 9. Wanneer online reserveren niet lukt, kun je een e-mail sturen of contact opnemen via het contactformulier waarin je de benodigde gegevens van je naam, telefoonnummer en e-mailadres, de gewenste massage en van hoe lang aangeeft. Daarnaast geef je minimaal 2 opties op wanneer je deze wil boeken, voor het geval het mogelijk al bezet is geraakt in de periode tussen de e-mail zending en dat ik voor jouw de reservering kan plaatsen.

  Je kan ook telefonisch reserveren: bel dan naar het nummer 06 - 3014 2725. In veel gevallen zul je de voice mail aan de lijn krijgen. Spreek je naam en telefoonnummer in, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug voor het maken van een telefonische afspraak, uiterlijk binnen 72 uur word de eerste belpoging ondernomen. De korting op online reserveren vervalt wanneer je op een andere wijze reserveert dan via het online reserveersysteem.
 10. Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom is er een online keuzehulp gemaakt waarbij je aan de hand van verschillende vragen je een advies word aangereikt welke massage ik zou adviseren voor jou.
 11. Je kunt bellen met het telefoonnummer 06 - 3014 2725 om een afspraak per telefoon te maken. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn de telefoon te beantwoorden, dan kun je je naam en telefoonnummer inspreken, waarna ik je zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 72 uur) terug bel met een afgeschermd nummer.

  Wanneer je online reserveert ontvang je een korting op de massage. Zie daarvoor de tarievenpagina.
 12. In het reserveersysteem word een tijdsvak van 5 uur gehanteerd voor aanvang van een massage. Toch kan het zijn dat je echt nog een massage nodig bent binnen deze tijd. Dan kun je dit formulier verzenden voor een spoedafspraak en zal ik je erover terug bellen. Ook kun je bellen naar 06 - 3014 2725 voor het maken van een afspraak. Echter kán het zo zijn dat ik je verzoek niet tijdig zie, je telefoon niet heb kunnen aannemen of reeds andere (privé)afspraken heb.

  Zie ik je spoed verzoek tijdig en kan er een afspraak plaatsvinden, dan zal ik door de aard van spoed een toeslag rekenen van 25% op het normale tarief. Bij spoedafspraken is het alleen mogelijk per PIN te betalen, het is dus niet mogelijk om spoedafspraken te maken en te voldoen met een cadeaubon.
 13. Vul hieronder 3 data in dat je zou kunnen met daarbij een tijd. Wanneer het je niet uit maakt qua tijdstip, geef dan een tijdvak aan, bijv. middag. Dan krijg je een afspraakvoorstel daarop aangepast mits mijn persoonlijke agenda dit toelaat.
 14. Je 1e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 15. Je 2e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 16. Je 3e voorkeur:
  Ongeldige invoer
 17. Welke duur van de massage wil je?(*)
  Ongeldige invoer
 18. Welke massage(workshop) zou je willen reserveren?(*)
  Ongeldige invoer
 19. Onderwerp:
  Ongeldige invoer
 20. Toelichting of vragen:
  Ongeldige invoer
 21. Ongeldige invoer
 22. Akkoord?(*)
  Ongeldige invoer
 23. Ik wil antwoord per:(*)


  Ongeldige invoer
 24. Nog niet aangevinkt
© 2018 Romano Sandee