Workshop Cupping therapie

De Cupping therapie is een massagetechniek wat een onderdeel is van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Cupping therapie, ook wel cupping genoemd, is een massagetechniek waarbij je werkt met glazen of plastic cups waarop je vacuüm zet. Bij massagepraktijk Romano Sandee word tijdens de workshop gewerkt met plastic cups waarmee je cupping leert. 

Leer Cupping therapie geven

Je kunt de Cupping therapie geven aan je cliënten of aan je naasten. De massage is een intensieve massage om te krijgen. De techniek richt zich voornamelijk op spieren en bindweefsel, maar kan ook de focus geven aan een massage op meridiaanniveau. In de workshop Cupping therapie zal vooral de focus liggen op spier- en bindweefselniveau. Cupping therapie is daarbij goed te gebruiken voor o.a.: nek- en schouderklachten, hoofdpijn en migraineklachten, rugklachten en knopen in spieren. Daarnaast is het voor de masseur ook een prettige techniek om mee te werken omdat het veel minder je duimen belast om bijvoorbeeld knopen weg te masseren of om doorbloeding te stimuleren. Als je al vaker last van je handen hebt tijdens de intensievere massages, zou ik je deze workshop sowieso aanbevelen!

Wie kan cupping therapie leren?

In principe kan iedereen Cupping therapie leren. Echter is het wél noodzakelijk dat je al massage ervaring hebt opgedaan. Cupping therapie is een massage vant therapeutische aard en dan is het al wel zo prettig dat je wat massagetechnieken onder de duim hebt, daar in de workshop zelf het vooral gericht is op de praktijk en een stukje theorie wat beetje bij beetje in de praktische workshop verwerkt is. Mocht je nog geen massage ervaring hebben opgedaan, dan is het handig om één of twee workshops te volgen uit de serie Huis-, Tuin- en Keukenmassage cursus. Afhankelijk van het aantal oefening daarna, kun je ook Cupping therapie hierbij aan plakken.

Workshop Cupping therapie

De workshop Cupping therapie is zoals aangegeven een workshop die vooral praktisch is ingericht. De duur van de workshop word geschat tussen de 75 en 105 minuten, dit afhankelijk van de snelheid waarop je de techniek oppakt en wat we tegen komen bij de proefpersoon. De workshop word enkel alleen één op één gegeven. Daarnaast heb je een model nodig waarop je oefent. Dit kan iemand zijn uit je directe omgeving, maar je kunt ook een aanvraag bij mij doen voor een model. Er gelden hiervoor wel enkele contra-indicaties, die ik je zal mailen wanneer je zelf opzoek gaat naar een model. Ik heb een bestand van mensen die graag model voor je liggen tijdens de workshop, deze service is gratis wanneer je bij mij een workshop komt volgen. 

De prijs van de workshop is € 105,- inclusief 21% btw. Voor deze prijs krijg je:

 • Een reader met informatie over Cupping therapie, achtergrondinformatie en contra-indicaties
 • Gebruik maken van massageolie, textiel en ongelimiteerd gekoeld water
 • Professionele begeleiding tijdens de workshop van masseur Romano Sandee
 • Wanneer gewenst gratis de service voor het organiseren van een model
 • Na afloop (indien gewenst, graag aangeven) een certificaat van deelname
 • Een uitgebreide cuppingset van 18 plastic cups en een vacuümpomp t.w.v. € 39,95

 

 1. Snel contact!

 2. Wat wil je doen?(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam(*)
  Geen naam ingevuld
 4. Telefoonnummer(*)
  Geen telefoonnummer ingevuld
 5. E-mailadres(*)
  Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
 6. Indien de afspraak tot 24 uur voor aanvang word geannuleerd, ben je conform de algemene voorwaarden verplicht de massage te voldoen. Indien het een massage(workshop) is met een waarde van meer dan € 100,-, dient de afspraak tenminste 72 uur voor aanvang geannuleerd te worden om dit kosteloos te kunnen doen. Het tijdstip van melden / klikken op verzenden is daarbij bindend.
 7. Wanneer en hoe laat was de geplande afspraak?
  Ongeldige invoer
 8. Je kunt online reserveren via het reserveersysteem. Het online reserveerysteem weergeeft de actuele beschikbaarheid binnen de openingstijden. Je kan tot 5 uur voor aanvang hier een reservering plaatsen.
 9. Wanneer online reserveren niet lukt, kun je een e-mail sturen of contact opnemen via het contactformulier waarin je de benodigde gegevens van je naam, telefoonnummer en e-mailadres, de gewenste massage en van hoe lang aangeeft. Daarnaast geef je minimaal 2 opties op wanneer je deze wil boeken, voor het geval het mogelijk al bezet is geraakt in de periode tussen de e-mail zending en dat ik voor jouw de reservering kan plaatsen.

  Je kan ook telefonisch reserveren: bel dan naar het nummer 06 - 3014 2725. In veel gevallen zul je de voice mail aan de lijn krijgen. Spreek je naam en telefoonnummer in, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug voor het maken van een telefonische afspraak, uiterlijk binnen 72 uur word de eerste belpoging ondernomen. De korting op online reserveren vervalt wanneer je op een andere wijze reserveert dan via het online reserveersysteem.
 10. Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom is er een online keuzehulp gemaakt waarbij je aan de hand van verschillende vragen je een advies word aangereikt welke massage ik zou adviseren voor jou.
 11. Je kunt bellen met het telefoonnummer 06 - 3014 2725 om een afspraak per telefoon te maken. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn de telefoon te beantwoorden, dan kun je je naam en telefoonnummer inspreken, waarna ik je zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 72 uur) terug bel met een afgeschermd nummer.

  Wanneer je online reserveert ontvang je een korting op de massage. Zie daarvoor de tarievenpagina.
 12. In het reserveersysteem word een tijdsvak van 5 uur gehanteerd voor aanvang van een massage. Toch kan het zijn dat je echt nog een massage nodig bent binnen deze tijd. Dan kun je dit formulier verzenden voor een spoedafspraak en zal ik je erover terug bellen. Ook kun je bellen naar 06 - 3014 2725 voor het maken van een afspraak. Echter kán het zo zijn dat ik je verzoek niet tijdig zie, je telefoon niet heb kunnen aannemen of reeds andere (privé)afspraken heb.

  Zie ik je spoed verzoek tijdig en kan er een afspraak plaatsvinden, dan zal ik door de aard van spoed een toeslag rekenen van 25% op het normale tarief. Bij spoedafspraken is het alleen mogelijk per PIN te betalen, het is dus niet mogelijk om spoedafspraken te maken en te voldoen met een cadeaubon.
 13. Vul hieronder 3 data in dat je zou kunnen met daarbij een tijd. Wanneer het je niet uit maakt qua tijdstip, geef dan een tijdvak aan, bijv. middag. Dan krijg je een afspraakvoorstel daarop aangepast mits mijn persoonlijke agenda dit toelaat.
 14. Je 1e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 15. Je 2e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 16. Je 3e voorkeur:
  Ongeldige invoer
 17. Welke duur van de massage wil je?(*)
  Ongeldige invoer
 18. Welke massage(workshop) zou je willen reserveren?(*)
  Ongeldige invoer
 19. Onderwerp:
  Ongeldige invoer
 20. Toelichting of vragen:
  Ongeldige invoer
 21. Ongeldige invoer
 22. Akkoord?(*)
  Ongeldige invoer
 23. Ik wil antwoord per:(*)


  Ongeldige invoer
 24. Nog niet aangevinkt
© 2018 Romano Sandee