Uit eten in Groningen

Wanneer je in Groningen bent, moet je natuurlijk ook wat eten. Op deze pagina vind je drie restaurants waar ik zelf heerlijk heb gedineerd. Daarnaast vind je op deze pagina enkele lekkernijen die van oudsher afkomstig zijn uit Groningen en die je gewoon eens gehad moet hebben.

Restaurants in Groningen

Bij 't Feithhuis kun je heerlijk eten voor een prima prijs. Daarnaast beschikt het 't Feithhuis over en terras waar je midden in het centrum de nodige rust terug kunt vinden.
't Feithhuis
Martinikerkhof 10
9712 JG Groningen
Keuken: Nederlands, Frans, lokale gerechten
Open: dagelijks van 10.30 uur tot 23.00 uur
Bij Lunch- en eetcafé Ot en Sien heb je het gevoel van "thuiskomen" waarbij het café ingericht is als een huiskamer. Ot en Sien bevindt zich in de Folkingestraat: deze straat is een knus ingerichte straat die tot voor de oorlog bekend stond als de Joodse buurt van Groningen. Wanneer je in deze straat goed kijkt, vind je verschillende kunstwerken en monumenten aan de Tweede Wereldoorlog.
Eetcafé Ot en Sien
Folkingestraat 42
9711 JX Groningen
Keuken: Nederlands, Frans
Open: dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 22.00 uur
Bij eetcafé De ouwe brandweer is het café volledig ingericht in de stijl van de brandweer. Dit thema is volledig doorgetrokken naar de gerechten, die elk een naam hebben die gerelateerd is aan de brandweer of aan vuur. Het is een warmhartig restaurant, wat ook zeker een leuke beleving is. Daarnaast zit het café vrijwel tegenover de bioscoop Pathé, waardoor uit eten goed te combineren is met een film.
Eetcafé De ouwe brandweer
Gedempte Zuiderdiep 75-77
9711 HC Groningen
Keuken: Nederlands
Open: dagelijks vanaf 17.00 uur
Wanneer je toch wat op je budget wil letten en niet gelijk naar de eerste de beste frietzaak wil, dan zou ik restaurant WEEVA willen aanbevelen. Dagelijks serveren zij een dagmenu voor slechts € 9,50. Vraag daarom altijd even naar het menu van de dag
Eetcafé WEEVA
Gedempte Zuiderdiep 8-10
9711 HG Groningen
Keuken: Nederlands
Open: Dagelijks vanaf 12.00 uur
Wanneer je toch wat meer opzoek bent naar vegetarisch of veganistisch eten, dan moet je bij restaurant De 7e hemel zijn om nog voldoende keuze te hebben. Dit restaurant heeft ook oog voorbiologische vlees- en visgerechten.
De 7e hemel
Zuiderkerkstraat 7
9712 PZ Groningen
Keuken: Frans, Italiaans
Open: dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17.00 uur (keuken open tot 21.00 uur)

 

Dit moet je geproefd hebben in Groningen

Er zijn typische gerechten of producten die van oorsprong uit Groningen komen. En als je dan toch in Groningen bent, kun je beter ook alles meenemen en eens ook Groningen letterlijk proeven.
• Groninger notenkoek
Wil je echt eens Groninger Notenkoek proeven? Dan moet je de notenkoek van Knol hebben. De ambachtelijk bereide notenkoek is een begrip in Groningen en omgeving. In de winkel van Knol aan het Gedempte Zuiderdiep 154 kun je de notenkoek verkrijgen. De winkel is geopend dinsdag tot en met zaterdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur.
• Snert
Snert is een typisch Gronings gerecht waarbij ook in Groningen jaarlijks het NK Snertkoken plaatsvindt. De meeste Nederlanders kennen snert beter als erwtensoep, echte Groningers noemen het nog steeds snert.
• Groninger mosterd
De firma "Marne" produceert al sinds 1895 Groninger Mosterdzaden die verwerkt worden tot mosterd. Daarnaast worden in verschillende restaurants de producten van Marne gebruikt in de mosterdsoep, zoals bij 't Feithhuis. De mosterd van de Marne is ook minder scherp dan de Franse mosterd.
• Groninger worst
In vrijwel elke supermarkt in Groningen vind je het wel: Groninger worst. Wil je een wat ambachtelijkere Groninger worst, dan zou je hiervoor naar het Gildehuus in Groningen (Nieuwe Ebbingestraat 66) kunnen, waar dit te koop is.
• Hooghoudt jenevers
Hooghoudt is sinds 1888 gevestigd in Groningen en levert verschillende gedestilleerde dranken en limonades. Bij de slijter vind je de Hooghoudt jenevers.

 1. Snel contact!

 2. Wat wil je doen?(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam(*)
  Geen naam ingevuld
 4. Telefoonnummer(*)
  Geen telefoonnummer ingevuld
 5. E-mailadres(*)
  Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
 6. Indien de afspraak tot 24 uur voor aanvang word geannuleerd, ben je conform de algemene voorwaarden verplicht de massage te voldoen. Indien het een massage(workshop) is met een waarde van meer dan € 100,-, dient de afspraak tenminste 72 uur voor aanvang geannuleerd te worden om dit kosteloos te kunnen doen. Het tijdstip van melden / klikken op verzenden is daarbij bindend.
 7. Wanneer en hoe laat was de geplande afspraak?
  Ongeldige invoer
 8. Je kunt online reserveren via het reserveersysteem. Het online reserveerysteem weergeeft de actuele beschikbaarheid binnen de openingstijden. Je kan tot 5 uur voor aanvang hier een reservering plaatsen.
 9. Wanneer online reserveren niet lukt, kun je een e-mail sturen of contact opnemen via het contactformulier waarin je de benodigde gegevens van je naam, telefoonnummer en e-mailadres, de gewenste massage en van hoe lang aangeeft. Daarnaast geef je minimaal 2 opties op wanneer je deze wil boeken, voor het geval het mogelijk al bezet is geraakt in de periode tussen de e-mail zending en dat ik voor jouw de reservering kan plaatsen.

  Je kan ook telefonisch reserveren: bel dan naar het nummer 06 - 3014 2725. In veel gevallen zul je de voice mail aan de lijn krijgen. Spreek je naam en telefoonnummer in, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug voor het maken van een telefonische afspraak, uiterlijk binnen 72 uur word de eerste belpoging ondernomen. De korting op online reserveren vervalt wanneer je op een andere wijze reserveert dan via het online reserveersysteem.
 10. Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom is er een online keuzehulp gemaakt waarbij je aan de hand van verschillende vragen je een advies word aangereikt welke massage ik zou adviseren voor jou.
 11. Je kunt bellen met het telefoonnummer 06 - 3014 2725 om een afspraak per telefoon te maken. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn de telefoon te beantwoorden, dan kun je je naam en telefoonnummer inspreken, waarna ik je zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 72 uur) terug bel met een afgeschermd nummer.

  Wanneer je online reserveert ontvang je een korting op de massage. Zie daarvoor de tarievenpagina.
 12. In het reserveersysteem word een tijdsvak van 5 uur gehanteerd voor aanvang van een massage. Toch kan het zijn dat je echt nog een massage nodig bent binnen deze tijd. Dan kun je dit formulier verzenden voor een spoedafspraak en zal ik je erover terug bellen. Ook kun je bellen naar 06 - 3014 2725 voor het maken van een afspraak. Echter kán het zo zijn dat ik je verzoek niet tijdig zie, je telefoon niet heb kunnen aannemen of reeds andere (privé)afspraken heb.

  Zie ik je spoed verzoek tijdig en kan er een afspraak plaatsvinden, dan zal ik door de aard van spoed een toeslag rekenen van 25% op het normale tarief. Bij spoedafspraken is het alleen mogelijk per PIN te betalen, het is dus niet mogelijk om spoedafspraken te maken en te voldoen met een cadeaubon.
 13. Vul hieronder 3 data in dat je zou kunnen met daarbij een tijd. Wanneer het je niet uit maakt qua tijdstip, geef dan een tijdvak aan, bijv. middag. Dan krijg je een afspraakvoorstel daarop aangepast mits mijn persoonlijke agenda dit toelaat.
 14. Je 1e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 15. Je 2e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 16. Je 3e voorkeur:
  Ongeldige invoer
 17. Welke duur van de massage wil je?(*)
  Ongeldige invoer
 18. Welke massage(workshop) zou je willen reserveren?(*)
  Ongeldige invoer
 19. Onderwerp:
  Ongeldige invoer
 20. Toelichting of vragen:
  Ongeldige invoer
 21. Ongeldige invoer
 22. Akkoord?(*)
  Ongeldige invoer
 23. Ik wil antwoord per:(*)


  Ongeldige invoer
 24. Nog niet aangevinkt
© 2018 Romano Sandee