Dit moet je zien in Groningen

Groningen heeft veel te bieden, de stad heeft voor iedereen wat moois. Maar als je dan toch in Groningen bent, kun je zeker één of meerdere onderstaande plaatsen bezoeken.

Martinitoren Groningen

De Martinitoren in Groningen is de oudste kerktoren van Groningen. De toren, met een hoogte van 97 meter is te beklimmen. Je kunt kaartjes hiervoor kopen bij het VVV kantoor op de Grote Markt, deze kosten € 3,-. Voor actuele openingstijden kun je kijken op deze website. De Martinitoren is te vinden aan de Grote Markt (kan niet missen).

Martinikerk Groningen

De Martinikerk in Groningen is de oudste kerk in de stad, met een rijke geschiedenis. Naast dat de kerk van binnen te bezoeken is, is het in het openingsseizoen (van april tot en met september) is de kerk open van 12.00 uur tot 17.00 uur en kun je om 15.00 uur meedoen aan een bijzondere rondleiding over de gewelven van de kerk. De entree van de kerk bedraagt € 2,50. De Martinikerk is direct achter de Martinitoren te vinden op het Martinikerkhof.

 

Groninger Museum

Het Groninger Museum is het museum van Groningen waar verschillende tentoonstellingen worden gehouden. Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het museum is recht tegenover het Centraal Station op Museumeiland 1. De entree bedraagt € 13,-.

Het Nederlands Stripmuseum

Het Nederlands Stripmuseum is het museum over strips en heeft naast vaste tentoonstellingen ook wisselende tentoonstellingen. Je vindt het museum aan de Westerhaven 71, het is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 8,95.

Folkingestraat

In de Folkingestraat staat de synagoge van Groningen. De Folkingestraat was tot de Tweede Wereldoorlog de straat waar vele joden woonden. Er zijn ook verschillende kunstwerken in deze straat te vinden, zoals aan het begin van de straat de gesloten deur die symbool staat voor de jodentransporten in de Tweede Wereldoorlog. In de betegeling op de grond zie je in deze bijzondere straat van voor naar achter de maan van onzichtbaar naar een volle maan verschijnen. Ter hoogte van nummer 25 is een mozaïek kunstwerk dat symbool staat voor de Joodse paardenslager die hier ooit gevestigd zat voor WOII.

Hofjes in Groningen

In de stad de rust vinden? Dat kan in Groningen! Midden in de stad zitten achter verschillende muren hofjes, waarbij je midden in de stad, helemaal tot rust kunt komen. Je moet ze dan alleen wel weten. In de stad Groningen zijn in totaal zo'n 30 hofjes te vinden, waarvan de VVV een stadwandeling heeft gemaakt in een boekje (kosten: € 1,50) waarbij je in 2 uur langs verschillende hofjes komt. Hofjes die ik in elk geval wil noemen zijn:
• St. Antony Gasthuis, Rademarkt 29
• Pepergasthuis, Peperstraat 22
• Pelstergasthuis, Pelsterstraat 43
• Prinsenhof (de grootste), Turfsingel / Kattenhage
De hofjes zijn kosteloos te bezoeken.

Noorderplantsoen

Het Noorderplantsoen is het plantsoen dat binnen 10 minuten loopafstand vanaf het centrum ligt. Hier kun je ook heerlijk tot rust komen. Er is genoeg gelegenheid om te wandelen of als het mooi weer is van het zonnetje te genieten.

 1. Snel contact!

 2. Wat wil je doen?(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam(*)
  Geen naam ingevuld
 4. Telefoonnummer(*)
  Geen telefoonnummer ingevuld
 5. E-mailadres(*)
  Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
 6. Indien de afspraak tot 24 uur voor aanvang word geannuleerd, ben je conform de algemene voorwaarden verplicht de massage te voldoen. Indien het een massage(workshop) is met een waarde van meer dan € 100,-, dient de afspraak tenminste 72 uur voor aanvang geannuleerd te worden om dit kosteloos te kunnen doen. Het tijdstip van melden / klikken op verzenden is daarbij bindend.
 7. Wanneer en hoe laat was de geplande afspraak?
  Ongeldige invoer
 8. Je kunt online reserveren via het reserveersysteem. Het online reserveerysteem weergeeft de actuele beschikbaarheid binnen de openingstijden. Je kan tot 5 uur voor aanvang hier een reservering plaatsen.
 9. Wanneer online reserveren niet lukt, kun je een e-mail sturen of contact opnemen via het contactformulier waarin je de benodigde gegevens van je naam, telefoonnummer en e-mailadres, de gewenste massage en van hoe lang aangeeft. Daarnaast geef je minimaal 2 opties op wanneer je deze wil boeken, voor het geval het mogelijk al bezet is geraakt in de periode tussen de e-mail zending en dat ik voor jouw de reservering kan plaatsen.

  Je kan ook telefonisch reserveren: bel dan naar het nummer 06 - 3014 2725. In veel gevallen zul je de voice mail aan de lijn krijgen. Spreek je naam en telefoonnummer in, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug voor het maken van een telefonische afspraak, uiterlijk binnen 72 uur word de eerste belpoging ondernomen. De korting op online reserveren vervalt wanneer je op een andere wijze reserveert dan via het online reserveersysteem.
 10. Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom is er een online keuzehulp gemaakt waarbij je aan de hand van verschillende vragen je een advies word aangereikt welke massage ik zou adviseren voor jou.
 11. Je kunt bellen met het telefoonnummer 06 - 3014 2725 om een afspraak per telefoon te maken. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn de telefoon te beantwoorden, dan kun je je naam en telefoonnummer inspreken, waarna ik je zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 72 uur) terug bel met een afgeschermd nummer.

  Wanneer je online reserveert ontvang je een korting op de massage. Zie daarvoor de tarievenpagina.
 12. In het reserveersysteem word een tijdsvak van 5 uur gehanteerd voor aanvang van een massage. Toch kan het zijn dat je echt nog een massage nodig bent binnen deze tijd. Dan kun je dit formulier verzenden voor een spoedafspraak en zal ik je erover terug bellen. Ook kun je bellen naar 06 - 3014 2725 voor het maken van een afspraak. Echter kán het zo zijn dat ik je verzoek niet tijdig zie, je telefoon niet heb kunnen aannemen of reeds andere (privé)afspraken heb.

  Zie ik je spoed verzoek tijdig en kan er een afspraak plaatsvinden, dan zal ik door de aard van spoed een toeslag rekenen van 25% op het normale tarief. Bij spoedafspraken is het alleen mogelijk per PIN te betalen, het is dus niet mogelijk om spoedafspraken te maken en te voldoen met een cadeaubon.
 13. Vul hieronder 3 data in dat je zou kunnen met daarbij een tijd. Wanneer het je niet uit maakt qua tijdstip, geef dan een tijdvak aan, bijv. middag. Dan krijg je een afspraakvoorstel daarop aangepast mits mijn persoonlijke agenda dit toelaat.
 14. Je 1e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 15. Je 2e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 16. Je 3e voorkeur:
  Ongeldige invoer
 17. Welke duur van de massage wil je?(*)
  Ongeldige invoer
 18. Welke massage(workshop) zou je willen reserveren?(*)
  Ongeldige invoer
 19. Onderwerp:
  Ongeldige invoer
 20. Toelichting of vragen:
  Ongeldige invoer
 21. Ongeldige invoer
 22. Akkoord?(*)
  Ongeldige invoer
 23. Ik wil antwoord per:(*)


  Ongeldige invoer
 24. Nog niet aangevinkt
© 2018 Romano Sandee